Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 17 Ocak 2023 235 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL: SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ELAZIĞ’DAN ADAY GÖSTERİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 15 Şubat’tan sonra il teşkilatının şehrin dört bir tarafında seçim çalışmalarına başlayacağını ifade etti. Türkiye’de seçime hazır olan tek ilin Elazığ olduğuna dikkat çeken Milletvekili Erol, propaganda materyallerinin de hazır olduğunu belirtti.
Milletvekili GürselErol, Elazığ’da ortak adaya sıcak bakmadığını dile getirerek 2019 mahalli idareler seçimlerinde CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday çıkardığını, Elazığlıların buna sıcak bakmadığını söyledi. Erol: ”Ben Elazığ’da ittifaka çok sıcak bakmıyorum. nÇünkü belediye seçimlerinde biz bunu yaşadık. 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi bir ittifak yaparak ortak bir aday çıkardık ve sonuç alamadık. İki partinin genel seçimde aldıkları oy toplamı kadar oy alamadık. Yani burada İYİ Parti’ye oy veren seçmen kesimin oy verme gerekçesi farklı, CHP^oy veren seçmen kitlesinin gerekçeleri farklı. Zaten eski yasayla girersek ittifak yapmamızın bir anlamı yok. Zaten seçim ittifakı var. Ben Elazığ’da çok sıcak bakmıyorum.

SP GENEL BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU ELAZIĞ’DAN ADAY GÖSTERİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 6’lı masanın illerde ortak aday çıkarma fikri oluşursa SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Elazığ’dan aday gösterilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: ”Bizim şöyle bir teklifimiz oldu. Sayın genel başkanıma da bu konuyla ilgili bir teklifim oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eğer Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden bir ilde aday olacaksa, bu il Elazığ olmalıdır ,dedim. Elazığ’a çağırdık davet ettik. Temel Bey ile de konuştum. Temel Bey Siyasette artık akil bir adam. İktidarımıza çok çok önemli görevlere gelebilir. Elazığ’dan Temel Bey gibi birinin olması bizim için önemli .Ben de 2 sırada yer alırım seçilirim seçilmem bilmem. Ama Elazığ’a güçlü bir siyaset profili kazandırabiliriz

CHP KADROLARI ÜLKE YÖNETİMİNE TALİP

Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının ülke yönetimine talip olduğunu ifade eden Milletvekili Erol, iki büyükşehir belediye başkanının Cumhurbaşkanı adayı olarak düşünülmesinin milletin CHP kadrolarına olan güveninin göstergesi olduğunu kaydetti. Erol:”Siyasi partilerin bizim Millet İttifakı cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bizim 2 Belediye başkanımızı aday olarak görmesi ve partimizin genel başkanımızı cumhurbaşkanı adayı olarak görmesi bizler için çok olumlu bir şey. Bu ne demek? Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkeyi yönetecek kadroları var demektir. Alternatifi var demektir. Tek kişiye kilitlenmiyoruz. Bir tarafta genel başkanımız, diğer tarafta İstanbul’da Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarımız var. Bu parti açısından çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde devlet geleneği ile, devleti yönetecek çok iyi kadroları var demektir. Bu soruya muhatap olmak bile bizim için güzel bir şey. Bizim partimizde adı geçen 2 belediye başkanımız dahil söylediğimiz genel başkanlığımızın adaylığı etrafında birleşmişizdir.

ELAZIĞ BAKANLIĞA HASRET

Yıllardır Elazığ’ın bir bakana hasret kaldığına dikkat çeken Milletvekili Gürsel Erol, iktidarın Elazığ’ı çantada keklik gördüğünü ifade etti. 2002 yılından bugüne Elazığ’ın iktidar partisine en güçlü desteği verdiğine dikkat çeken Erol, 24 Ocak depremi sonrasında Elazığ’a yapılan köy konutlarıyla Antalya’ya yapılan konutların arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.Erol:”Elazığ’da Cumhur veya Millet ittifakından bakan olmanın yöntemini söylüyorum. Şu bir gerçek Elazığ’a bir bakanlık istiyorsanız Elazığlı hemşehrilerime özellikle söylüyorum. Bunun bir tek yolu var. AK Parti burada milletvekilliğini kaybeders, oy sayısını düşürürse, AK Parti burada eski gücünü elde etmek buraya bir bakanlık vermek zorunda kalır. Tabi seçimi kazanırsa. Bir de CHP de buradan güçlü çıkarsa bu gücü korumak için yine bakanlık verir. Her iki şartta da AK Parti’nin oy kaybetmesi lazım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanması lazım.
Çevremizdeki bütün illerden bakanlık çıktı mı, çıktı. Bingöl’den, Diyarbakır’dan, Malatya’dan, Adıyaman’dan. Çevremizde hepsinde diğer partilerin milletvekilleri var güçleri elden yitirmemek için bakanlık veriliyor bakanlık verilmeyen tek il Elazığ. Elazığ’ı çantada keklik görüyorlar.’ Elazığ Cumhur ittifakı’nın en güçlü olduğu il. Gitsek de gitmesek de, bakanlık versek de vermesek de Elazığ bize oy veriyor” diye görülüyor Ama Elazığ’ın kendi menfaati için onlara oy vermeyeceğini seçimlerde göstermesi gerekiyor.”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com