Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 26 Ocak 2023 803 Görüntüleme

BAŞKAN EVSEN’DEN SIRADIŞI EYLEM: ESNAF KAPANIŞ TÖRENİ

Artan ekonomik kriz nedeni ile hemen her gün bir işyeri kapanmak durumunda kalıyor. Kira elektrik gideri derken artan Bağ-Kur primlerini de ödeyemeyen esnaflar çareyi işyerlerini kapatmakta görüyorlar. Konuyu farklı bir dille ele alan Elazığ kahveciler ve Kıraathaneciler Oda başkanı Ferhat Evsen, kapanan işyerleri konusunda devlet yetkililerinden çözüm isteyerek ” Esnaf Kapanış Programı” düzenledi.

ELAZIĞ KAHVECİLER VE KIRAATHANECİİLER ODA BAŞKANINDAN SIRADIŞI EYLEM

Elazığ kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen ekonomik krizin etkilerinin artmasıyla esnafın işyerlerini kapattığını dile getirdi. Evsen önceleri her gün bir iş yerinin açılışına katılırken artık işyeri açmak bir yana mevcut işyerlerinin kapandığını söyledi.

ODA BAŞKANI OLARAK KAPANIŞ TÖRENİ PROGRAMI YAPIYORUM

Amacının kapanan işyerlerinin sayısının artışına dikkat çekmek oldunu söyleyen Evsen, ilginç bir protesto gerçekleştirerek Esnaf Kapanış Töreni yaptı.
Evsen konuya dair açıklamasında : ”İlimizde seçimler yaklaşıyor. Siyasilerimiz olsun, bizler olalım. Oda başkanları olarak her gün bir açılıştayız. Bu gün burada Kırklar Mahallesi, Doğukent-Ulukent Kavşağındaki bu yerde bulunma amacım, bu gün de ” Kapanış Töreni Programı yapıyoruz. Bir iş yerimiz solumuzda, bir iş yerimiz sağımızda kapandı.Bu bölgede son 15 günde 3 tane işyerimiz kapandı.

BU GÜN BU ESNAF BURAYI KAPATTIĞI ZAMAN SABAH EVİNE GÖTÜRECEK BİR EKMEK PARASI DAHİ YOK

Hükümetimizin yetkililerine sesleniyruz. Esnaf artık destek istiyor.Bir yandan EYT mağduru oldu. Burada iş yeri kapandığı zaman gelip sordunşr yetkililer. Bu esnaf niye dükkanını kapattı. Kirasını mı ödeyemedi? Elektriğini mi ödeyemedi? Bağ-Kur’unu mu yatıramadı. Bu gün bu esnaf burayı kapattığı zaman sabah evine götürecek bir ekmek parası da yok .Kazanacak bir yeri de yok. Bu konuda esnafımıza kapanış programı yapması en azından esnafımız için de faydalı olur. Her zaman açılış programı olmaz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com