Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET, Uncategorized 5 Şubat 2023 371 Görüntüleme

ELAZIĞ’DA CHP, İYİ PARTİ VE DEVA PARTİLİ KADINLARDAN ” İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR” MESAJI

Elazığ’da CHP, İyi Parti ve DEVA Partili Kadınlardan ” İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” Mesajı
Kadına şiddet olaylarının artması ve cezai yaptırımların yetersiz olması nedeni ile Elazığ’da 3 siyasi partili yönetici kadınlar bir açıklama yaptılar.

Elazığ’da CHP,İYİ Parti ve DEVA Partili kadınlar Türkiye’de kadına şiddet konusuna dikkat çeken bir açıklama yaptılar. İsyanbul Sözleşmesi’ne dikkat çeken partili kadınlar, diyanetin kadına şiddet konusunda fetva vermemesini de eleştirerek:” Camilerimizde fetvalar verilirken siyaset dahi konu olabiliyor. Kadına şiddet, istismar, kadın erkek eşitliği gibi konulara ne yazık ki değinilmiyor.” dediler.

 

BAŞ: ” KADINLAR ÜCRETSİZ EMEKÇİLERDİR

CHP Palu İlçesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Baş, kadına şiddet ve kadının toplumda ikinci planda bırakıldığına vurgu yaptı. Baş, siyaseten de kadınlara kota uygulandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

”Aslında hayatın her alanındayız. Ama, diğer cins tarafından yok sayılıyoruz. Evde üretiyoruz, fabrikada çalışıyoruz, bahçede çalışıyoruz, tarımda çalışıyoruz. Yani ücretsiz emekçileriz. Biz artık toplumda gerçek anlamda var olmak istiyoruz. Yaşamak istiyoruz. Öldürülmek istemiyoruz.

Siyasi kadınlarda da kadın kotası var. Çok az. Bildiğim kadarıyla % 30. Ama o da uygulanmıyor.

Ben din görevlilerine de seslenmek istiyorum. Hiç bir fetvanızda, vaazınızda kadını ikincilleştiren bir dil kullanmayın artık. Çünkü öldürülüyoruz. Her yerde öldürülüyoruz.  Sokakta öldürülüyoruz, caddede öldürülüyoruz, evimizde öldürülüyoruz, işyerimizde öldürülüyoruz. Her yerde bizi öldürüyorsunuz.

ÇAĞIRAN:” CAMİLERDE FETVA VERİLİRKEN SİYASET BİLE KONUŞULUYOR, AMA KADINA ŞİDDET GİBİ KONULAR İŞLENMİYOR”

İyi Parti maden İlçe Başkanı Necla Çağıran da kadına gereken önemin verilmediğini, bunun temelinde yatan en önemli nedenin de eğitimsizlik olduğunu vurguladı. Camilerde siyasetin bile konuşulurken, kadına şiddet ve istismar konularının gündeme getirilmediğini ifade eden Çağıran şunları söyledi:

”Ülkemizin acı gerçeği, biz kadınların kanayan yarası olan kadına şiddetin altında yatan temel etkenlerin başında eğitim yetersizliği, kadınlarımıza gereken değerin verilmemesi, yakın ilişkiler arasında yaşanan sorunlar. Kültürel olarak zaten erken egemen bir toplumda yaşıyoruz. Kadın erkek eşitliğinin sözde kalması. Dinimiz kadınlara verilmesi gereken değere, gerek ayetlerle, gerekse hadislerle dikkat çekiyor.

Peygamber efendimizin kadınlara verilmesi gereken değer hakkında söylemiş olduğu; “Sizin en hayırlınız eşine ve çocuklarına en hayırlı olanıdır
zira siz onları Allah’ın bir emaneti olarak aldınız”. “Hanımını döven Allah’a ve resulüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum”. gibi çok güzel hadisleri vardır.

Camilerimizde ibadethanelerimizde fetvalar verilirken siyaset dahi konu olabiliyor. Lakin kadına şiddet, istismar, kadın erkek eşitliği, kadınlara ve kız çocuklarına verilmesi gereken değerler gibi konulara ne yazık ki değinilmiyor.

Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçluların hak ettikleri şekilde cezalandırılması için  ”İstanbul Sözleşmesi” yaşatılmalıdır. Sözlerimi Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiğim bir sözüyle bitirmek istiyorum; “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”.”

YEŞİLGÜL ÇELİK: ”BİR ÜLKEDE KADIN VE ÇOCUKLAR ŞİDDET GÖRÜYORSA, O ÜLKENİN GELECEĞİ YOK OLUYOR DEMEKTİR”

DEVA Partisi lazığ kadın Kolları Başkanı Nihan Yeşilgül Çelik de bir ülkede kadınlar ve çocuklar şiddet görüyorsa, o ülkenin geleceği yok oluyor demektir” dedi. Yeşilgül Çelik, kadına yönelik her türlü ulusal ve uluslararası anlaşma ce yasal düzenlemelerin takipçisi olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

”Ülkemizde kadına yönelik şiddet, her geçen gün artmaktadır. Kadına yönelik şiddet, kadınların cinsel, fiziksel veya psikolojik olarak zarar görmesi ile sonuçlanan hareketlerdir. Kadına yönelik şiddet, kadının yaşama, eğitim, sağlık gibi temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, toplumsal bir sorundur. Türkiye’nin DEVA’sı olarak yola çıkmış olan bizler kadınların da DEVA’sı olacağız. Çünkü biz biliyoruz ki bir ülkede kadınlar ve çocuklar şiddet görüyorsa, o ülkenin geleceği yok oluyor demektir. Oysa bu uğurda tek bir can bile feda edilemez. Başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere, kadına şiddetle mücadele eden her türlü ulusal ve uluslararası antlaşmaların ve yasal düzenlemelerin takipçisi olacağız. Söz veriyoruz. Biz DEVA Partisi olarak kadınların güvende olduğu, mutlu olduğu, başarılı olduğu yeni bir Türkiye’yi tüm kadınlarımızla, hep birlikte, el ele, ,inşa etmeyi başaracağız. Ve sözlerime son vermeden önce, Peygamberimizin veda hutbesinde dediği gibi, kadınların size emaneti olduğunu hatırlatıyor, kadına şiddete hayır diyoruz..”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com