Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 15 Şubat 2023 194 Görüntüleme

ELAZIĞ’DAKİ KYK YURTLARINDA DEPREMZEDELERİN 1 GÜNÜ

Video bulunamadı...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Asrın felaketinde binlerce insan hayatını kaybederken, yine binlercesi yaralandı. Bir yandan deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor. Afet bölgesinde evi yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, çevre illerdeki KYK yurtlarında misafir edilmeye başlandı. Bu çerçeve hem Elazığ’da evleri ağır hasar alan vatandaşlar hem de deprem bölgesinden tahliye edilen depremzedeler, Çaydaçıra Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kabak Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, KYK yurtlarında kalan depremzedelerin 1 günü adlı bir video hazırladı. Hazırlanan videoda depremzedeler duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden dolayı evleri hasar alan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtlarının açılmasıyla, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdumuz da ağırladığımız depremzede ailelerimizin 1 günü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla gerek psikososyal çalışmalar gerekse ayni yardımlar sıcak yemek, hijyen çalışmaları, sağlık taramaları, ihtiyaç talepleri, ücretsiz bebek ürünleriyle de yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz. Depremin olduğu günden itibaren açtığımız tesislerimiz ve sonrasında GSB Elazığ Yurtlarımızın depremzede ailelerin barınma ihtiyacının karşılanması taleplerin toplanması, sevk ve idare konusunda aksaklık olmamasına adına özverili ve yüksek gayretleriyle çalışan İl Müdürlüğü personelimizle beraber, ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” denildi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com