Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 16 Şubat 2023 182 Görüntüleme

CHP 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ALİ ÖZCAN: CUMHURBAŞKANI BU FELAKETTE DE KURTARMA ÇALIŞMALARINDA GEÇ KALDIĞI İÇİN AF DİLEMELİDİR

CHP 26. Dönem Milletvekili Ali Özcan Deprem Bölgelerine gerçekleştirdiği ziyareti sonrası Elazığ’a geldi. Yaşanan depremin büyük bir felaket olduğunu ifade eden Özcan, yaraların bir an önce sarılması için tüm ülkece birlik ve beraberlik içinde olma mesajı verdi

Deprem dolayısı ile Malatya’da bulunan Ali Özcan ziyareti sonrası Elazığ’a geldi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özcan, deprem felaketinin yaralarının sarılması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti. Özcan: ” Büyük bir felaket yaşadık. Çok büyük acılar yaşanıyor. Ne yazık ki yönetimsel zaaflar felaketin boyutunu yönetenlerin fark etmesini geciktirdi. Türkiye deprem bölgesinde olan bir ülke. Daha önce de böyle felaketler yaşadık. AFAD’ı kurdular. Şimdi deprem kuşağı olan bir ülkede AFAD’dan daha önemli bir kurum olabilir mi? Peki bu gün deprem olana kadar kaç kişi AFAD’ın başkanının adını biliyordu kimse. AFAD sadece vardı. Ama AFAD’ın başına liyakate göre işin ehli biri yerine bu işlerden anlamayan, ilahiyat mezunu birini getirirseniz sonuçlar bu olur. Ne yazık ki liyakatsizliğin en büyük ve kötü örneğini görüyoruz şu anda. Şu ortamda daha Türkiye deprem olmadan AFAD’ın ismini bilmeliydi. ” dedi.

 

YAPILAN TÜM UYARILARA RAĞMEN DEPREME HAZIRLIKSIZ YAKALANMIŞ OLMAK İDARİ ZAAFLARIN BİR NETİCESİDİR

Yaşanan deprem felaketi konusunda aslında bilim insanlarının yıllardan beri bölge için uyarıda bulunmasına rağmen hükümetin bu konuda yetersiz kaldığına vurgu yapan Özcan;

”Bilim insanları yıllardır böyle bir depremin geleceğini söylüyorlardı. Ben de vekil olarak defalarca dile getirdim. Bütün bunlara rağmen depreme hazırlıksız yakalanmış olmak idari zaafların acı bir neticesidir.

Elazığ’da büyük bir deprem yaşandı 2020 yılında. Ancak Elazığ’da henüz risk geçmiş değil. Ben bu konuyu sorumluluğun bilincinde ve halkına hizmet etmenin gereği olarak   2016 yılında Elazığ’ın deprem gerçeğini TBMM’de hatırlattım. Konuyla ilgili olarak bir komisyon kurulmasını istedim ancak  teklifim ne yazık ki AKP ve MHP Milletvekilleri tarafından reddedildi. Şimdi Elazığ’da 2020 depreminin yaraları bile hali hazırda sarılmış değil. Çok gecikmiş bir karar olarak Elazığ Afet Bölgesi ilan edildi. Şimdi sormazlar mı iktidar milletvekillerine. 2020 yılında büyük bir felaket yaşadı bu şehir. Ne yazık ki kamuoyundan gelen talepler ve şehrin ihtiyaçları göz ardı edildi ve tüm ısrarlara rağmen şehir afet bölgesi ilan edilmedi. Şimdi afet bölgesi ilan edildi. Gözlemlediğimiz kadarıyla Elazığ kamuoyu bu konuda yoğun baskı yaptı. Tüm STK’lar bu konuda taleplerini dile getirdiler. Bu güne kadar iktidar vekilleri neden bu konuda girişimlerde bulunmadılar. Elazığ zaten çok şey kaybetmişken, şimdi seçimler var afet bölgesi ilan edildi. Oysa zamanında bu yapılsa idi Elazığ belki şimdiye kadar çoktan kentsel dönüşüm sürecini bitirmiş olacaktı. Ancak görüyorsunuz. 2020’deki depremle büyük yaralar alan Elazığ yaşanan son depremlerle de aynı felaketi 2 kez daha yaşamış oldu. Bir çok bina ağır hasarlı ve yıkılacak. Bunun dışında özellikle Malatya’dan olmak üzere çevre illerden bir çok depremzedeye ev sahipliği yapacak. Bu durumda Elazığ’ın yükü artmış oluyor.

CUMHURBAŞKANI NASIL Kİ FETÖ OLAYLARINDA HALKTAN AF DİLEDİ, BU FELAKETTE DE KURTARMA ÇALIŞMALARINDA GEÇ KALDIĞI İÇİN AF DİLEMELİDİR

Şimdi deprem olmuş, çok büyük acılar yaşanıyor, insanlar evsiz kalmış, canlarından olmuşlar.. Diyorlar ki bir yıl içerisinde bütün evleri yeniden yapacağız. Bu işler o kadar kolay değildir. Bu büyük yıkımın nedeni yeterli teknik kullanılmadan zemin etüdü araştırılmadan yüzeysel çalışmalarla evlerin yapılmasına izin verilmesidir. Devletin kurumları müdahale etmekte oldukça geç kalmıştır. Bir kere bunu başta yönetenler olmak üzere, hükümetin her kademesindeki görevlilerin kabul etmesi gerekmektedir. 2-3 gün den sonra yapılan müdahaleler can kaybının artmasına neden olmuştur. Bu konuda ben Cumhurbaşkanının halktan özür dilemesini bekliyorum. Nasıl ki FETÖ olaylarında ” biz yanlış yaptık, kandırıldık, milletimiz bizi affetsin” dediyse burada da çıkıp ”biz geciktik, enkaza zamanında ulaşamadık, milletimiz bizi affetsin” demelidir.

Ben özellikle felaketin ilk günlerinde gelmek istemedim. Çünkü felaketin ilk günlerinde bu bölgelerde olmak felaketi katlamaktır. Ben Elazığ’a geldim. Elazığ’ın eksikliklerinin giderilmesi, yanlışların düzeltilmesi adına tüm STK’larla teknik kurumlarla görüşeceğim. Bu şehir bu güne kadar hep iktidar tarafından tabiri caizse cepte görüldü. Şehri temsil eden vekiller 20 yıldır şehrin ihtiyaçlarına tam manasıyla cevap verecek çalışmalar yapmadılar. Siyasi kimliğim bir tarafa.Ben herşeyden önce Elazığ’ın bir evladıyım. Elazığ’ı seven, Elazığ’a hizmet etmek isteyen bir vatandaşım. Tüm siyasi görüşlerden azade şehrin hakettiği yerlere gelebilmesi için görüşülmesi gereken tüm kişi ve kurumlarla bir araya gelip istişarelerde bulunacağım. Tek kişinin karar mercii olmasının acılarını fazlasıyla yaşamış olan şehrimizin iyileştirilmesi için adımlar atılmalıdır. Bunun yolu da işin ehli, liyakat sahibi ve gerçek yol göstericilerin bir araya gelerek istişarede bulunmasından geçer.

Ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. İnanıyorum ki el birliği ile bu büyük felaketin açtığı yaraları saracağız. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabırlar dilerim. Yaşanan maddi ve manevi yıkımların bir an önce sarılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com