Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 19 Şubat 2023 301 Görüntüleme

PRF. DR. BİLAL ÇOBAN: ”BİZ TECRÜBELİ BİR İLİZ. BİZ BURADAKİ TECRÜBELERİMİZİ 10 İLİN YARALARINI SARMAYA KULLANMAK İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 BİN BEDAVA SOSYAL KONUT PROJESİ” ni açıklayan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban,  projeye dair atılan adımlar ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Çoban, ” Kampanyanın ilk adımı atılmış, ilimizde faaliyetlerini sürdüren Gazeteciler Cemiyetlerinden 3’ün de değerli Başkanlarıyla afete maruz kalmış 10 ilimiz gezilmiş ve diğer  10 ilimizin de Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarıyla illerinde görüşmeler tamamlanmıştır.” dedi.

“100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ” DEPREM BÖLGESİNDE HEYECANLA KARŞILANDI

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban ”CUMHURİYETİN 100 YILINDA 100 BİN BEDAVA SOSYAL KONUT PROJESİ”ni anlattığı toplantıda şu açıklamalarda bulundu:  ”Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında ülkemiz son yüz yılın en büyük felaketiyle yüzleşmişti. Bu büyük felaket sonrasında ilimizin de içinde bulunduğu 11 ilde halkımızın en büyük sorunlarından biri barınma problemi olarak karşımıza çıkmıştır. Özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayan dar gelirli vatandaşlarımızın başını sokabilecekleri sıcak bir yuva inşa edilmesi için Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi ve STK’larımızın desteği ile “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 BİN BEDAVA SOSYAL KONUT PROJESİ” önerimizi anlatmıştık.Bu kampanyamızın amacı malumunuz ilimizin de içinde olduğu 11 ili etkileyen afetten sonra süreç, hızlı şekilde yaraların sarılmasıyla devam edecek. Bu elim faciada ölenlerimize rahmet, kalanlarımıza sabır diliyorum.

Önümüzde bu şehirlerin ayağa kalkması için bir süreç başlayacak. Biz de Elazığ olarak bu 11 ilimize destek verebilir miyiz düşüncesi ile arkadaşlarımızla bir araya gelmiştik. 11 ilimizde uygulanacak 100 bin bedava konut projesine start vermiştik.

11 İlin cemiyet başkanları ile yaptığımız istişareler sonucunda hep birlikte tek yumruk bu projenin arkasında olma kararı alındı.

Durum oldukça vahim. Asrın felaketi olarak adlandırılan diye adlandırılan bu süreç yerinde gördüğünde medyadan takip ettiğiniz gibi olmuyor. Oradaki insanların çaresizliği üzerinden de bu konuşmayı yapınca 10 ilin gazeteciler cemiyet başkanları tek yürek oldular. Biz sizinle beraberiz dediler. Kitapçığa son halini vererek şimdi ikinci aşamaya geçtik.”

YÜZYILIN FELAKETİNİ YÜZYILIN İYİLİK HAREKETİNE DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

Projenin değerlendirilmesi için Depremde etkilenen 11 ilin Gazeteciler Cemiyet Başkanları ile istişarenin önemine vurgu yapan Çoban, projenin yürütücülüğünün Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılmasını istediklerini ifade etti. Çoban: ”İkinci aşamada projenin Cumhurbaşkanlığı2na iletilmesi süreci başladı.  Randevu sürecinin Elazığ’dan takip edilmesinin daha doğru olacağını düşündük. Oradaki gazetecilerin moralini bozmadan, süreci Elazığ’dan yürütmek istedik .İnşallah önümüzdeki hafta istediğimiz olur. Projenin yürütücülüğünü yapacak olan , Cumhurbaşkanına iletip altındaki ekibi kurabileceği, ”Evet’ dendikten sonra yürütücüye teslim ederek işimizin bitmesini istiyoruz. Bu süreçte,  ilimizin bu felaket senaryosu içerisinde böyle umut dolu bir proje ile sahada olması gerçekten diğer ildeki arkadaşlarımızın teveccühlerini gördü. Oradaki arkadaşlarımızın selamlarını getirdik. Biz tecrübeli bir iliz. Biz buradaki tecrübelerimizi Elazığ’ın da içinde olduğu 11  ilin yaralarını sarmaya kullanmak istiyoruz. Biz yüzyılın felaketi denen bu sürece . Yüzyılın iyilik hareketi olarak adım atmak istiyoruz. Yüz bin bedava sosyal konut diye başladığımız sürecin daha da artar ve 200-300 bin seviyesine çıkacak. Yeter ki sağlam temellerle bu işi yürütelim. Projemizi oradaki arkadaşlarımız da inceledi. Geri dönüşler yaptılar. Son halini verdik. Şimdi Cumhurbaşkanlığı’ndan geri dönüşü bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com