Ana Sayfa Güncel 25 Şubat 2023 220 Görüntüleme

Umut Kervanı Elazığ: “İlimizde 30 Bin Depremzedenin Acil Yardıma İhtiyacı Var”

Umut Kervanı Elazığ: “İlimizde 30 bin depremzedenin acil yardıma ihtiyacı var”
Umut Kervanı Vakfı Elazığ İl Başkanı Nihat Bakşi depremin yaşandığı ilk günden bugüne sahada olduklarını ve şu an Elazığ`a 30 binden fazla depremzedenin yerleştiğini ve bunların çoğunun durumunun iyi olmadığını belirterek yardım çağrısında bulundu.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Umut Kervanı Vakfı ve gönüllüleri depremin yaşandığı tüm alanda yardım faaliyetlerini sürdürüyor.
Umut Kervanı Vakfı Elazığ Başkanı Nihat Bakşi, Depremin yaşandığı ilk günden bugüne kadar sahada tüm gönüllüler ile birlikte çalıştıklarını, Malatya Koordinatörlüğünü kendilerinin üstlendiğini, depremzedelere, enkazda kurtarma ekipleri oluşturduklarını, Avrupa`da bulunan yardım kuruluşlarından İHO EBRAR, Avrupa Yetimeli ve Yetimler Vakfı ile birlikte hareket ettiklerini, Bingöl ve Muş Umut Kervanları da kendilerine yardımcı olduklarını belirtti.
Saha da yaptıkları faaliyetlerden bahseden Bakşi, “ Depremzedelere çadır yetiştirmeye çalıştık. Çadır sonrası sobalarımızı ulaştırdık. Çocuklarımıza mama ve çocuk bezi ulaştırdık. Dışarıda kalanlara battaniye ulaştırdık. Malatya`da 5 farklı yerde yemek aşevi kurduk. Bu aşevlerimizde günlük 25 bin depremzedeye yemek ikramında bulunuyoruz. Halen daha depremzedelerimiz hayır kurumlarından yardım beklemektedirler.” dedi.
Deprem bölgesinde ve şu an Elazığ`a göç etmiş depremzedeler kendilerine başvurduğunu ve yardım talebinde bulunduklarını belirten Bakşi şunları dile getirdi;
“Resmi kayıtlara göre, depremin yaşandığı illerden ilimize yaklaşık 30 bin depremzede göç etmiştir. Elazığlılardan istirhamımız şudur. Ev arayan, kiralık ev bulamayanlara ev bulma çabası içerisindeyiz. Bulduğumuz evlere eşyalarını yerleştirmemiz gerekiyor. Battaniyedir, halıdır evde kullanılacak diğer eşyalardır. Bizler bu konularda yetersiz kalıyoruz. Bu eşyaları depremzede kardeşlerimize vermemiz lazım. Bir kısım depremzede kardeşimizin evi yıkılmış ve tamamen yok olmuş ya da evi ağır hasarlı olup eşyalarını alamaz durumdadır. Tüm hayırseverlerimiz bu depremzede kardeşlerimize bir umut olsunlar. Bizler Umut Kervanı Elazığ olarak yetersiz kalıyoruz ve hayırseverlerimiz Allah için el atsınlar bu depremzedelere.” dedi.
Bakşi tüm hayırseverlere ve deprem bölgesindeki tüm yardım kuruluşlara yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com