Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 26 Şubat 2023 310 Görüntüleme

KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI KARATAŞ: ELAZIĞ’ DA Kİ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR!

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, deprem bölgesinde görevli olan sağlık çalışanlarının tayin başvuruları konusunda PBS Sisteminde Elazığ’ın olmamasına tepki gösterdi. Karataş, afet bölgesi olan Elazığ’ın PBS sisteminde yer almayışı konusunda sürecin takipçisi olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:
”Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada deprem bölgesinde görevli sağlık çalışanlarının tayin başvurularının “Personel Bilgi Sistemi” üzerinden alınmaya başlanacağını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından hem deprem bölgesinde çalışıp başka bir ile tayin olmak isteyen, hem de başka bir ilden deprem bölgesine tayin olmak isteyen sağlık çalışanlarımızın PBS üzerinden başvuruları alınmaya başlandı. Ancak; başvurular içerisinde daha sonra büyük çabalar sonucu afet bölgesi kapsamına alınan ELAZIĞ ilimizin olmaması bizleri üzmüştür.
Ayrıca; deprem bölgesinden başvuru yapacak olan sağlık çalışanlarımızın “depremden etkilenme durumlarının dikkate alınması” şartına gerek duyulmaksızın, istisnasız şekilde tayin hakkının verilmesi halihazırda depremin etkilerini derinden hisseden çalışanlara psikososyal açıdan sahip çıkma anlamında daha uygun olacaktır.
KAMU SAĞLIK -SEN olarak sürecin takipçisi olmaya ve çözüm üretmek için görüşme ve yazışmalarımız devam edecektir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com