Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 26 Şubat 2023 226 Görüntüleme

MHP İL BAŞKANI YUNUS BAL’DAN HOCALI KATLİAMI ANMA MESAJI

25 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde ”Hocalı Katliamı’ olarak bilinen elim hadisenin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında soykırımı lanetleyen Yunus Bal:”Merhum Haydar Aliyev’in ifade ettiği gibi “Tek Millet İki Devletiz.” Bu yüzden Azeri kardeşlerimizin acısını yüreğimizde taşıyor, Ermenilerin yaptığı bu vahşi soykırımı kınıyoruz.” dedi.

Yunus Bal’ın mesajı şöyle:

”Ermeniler, 25 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yüzlerce Azeri soydaşımızı katletmiş, işlenen bu vahşet tarihte Hocalı Soykırımı olarak yerini almıştır.

31 yıl önce yaşanan bu kara gecede 83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişi katledilmiş, hamile kadınlar ve çocuklarda bu vahşete maruz kalmıştır.

Bizler Azeri kardeşlerimizle aynı inançta, ortak tarihi paylaşmış, aynı dili konuşan aramızdaki dostluk ve kardeşliği daima sürdürecek iki dost ve kardeş ülkeyiz.

Merhum Haydar Aliyev’in ifade ettiği gibi “Tek Millet İki Devletiz.” Bu yüzden Azeri kardeşlerimizin acısını yüreğimizde taşıyor, Ermenilerin yaptığı bu vahşi soykırımı kınıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Hocalı Soykırımının 31. yıl dönümü dolayısı ile katliamda ve soykırımda hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyor, böylesi vahşi zulümlerin yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com