Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 1 Mart 2023 288 Görüntüleme

ELAZIĞLI MUHTAR DEPREMZEDELERE İŞ YERİNİ ÜCRETSİZ VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan depremden etkilenen illerden biride Elazığ oldu. Yaşanan depremde birçok konut ve iş yeri ağır hasar alarak kullanılmaz hale geldi.

Türkiye’nin dört bir yanından yaralar sarılmaya çalışırken yaşanan deprem sonrası fırsatçı konut sahiplerine gün doğdu.

Fahiş fiyat artışları son zamanlarda gündemde uzun süre yer alırken Elazığlı Günbağı köy muhtarının örnek davranışı “insanlık ölmedi“ sözünü bir kez daha hatırlatmış oldu.

İlimizde kahvecilik sektöründe faaliyet gösteren Günbağı Köy Muhtarı Özcan Gündem,  iş yerini depremde iş yerleri hasar gören esnaflara karşılıksız  kiraya vereceğini belirterek;

“Öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah tekrarını yaşatmasın. Ben depremde mağdur olan esnaf vatandaşımız varsa bir yıl iki yıl önemli değil yılı ben işletmemi devir ederim. vatandaşımız mağdur olmasın. Depremde iş yeri yıkılan vatandaşlarımız varsa buyursun gelsin. İdare ederiz. Dayanışma günümüz birbirimize destek olmamız lazım. Acımız çok büyük. Ben köye giderim. Muhtarlık maaşım var. Bir şekilde idare ederiz: sivrice günbalı köyü muhtarı Allah büyüktür. İllaki bir yerde ekmeğimiz kazanırız. Bizden daha beter olan vatandaşlarımız var. Esnaflarımıza çağrım. Mağdur olan esnaflarımıza herkes kapısını açsın. Bu gün dayanışma günü, birbirimize ihtiyacımızın olduğu gündür. Herkesin birbirine destek olması şarttır” dedi.

800 ESNAFIMIZ KENDİ İŞ YERLERİNE BAKMADAN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMA KOŞTU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen, yaşanan depremde 25 iş yerinin yıkıldığını, günlük kazanç sağlayan esnafların zor durumda olduğunu belirtti.

Bu tür örnek davranışlara ülke genelinde ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Başkan Evsen açıklamalarının devamında;

“Bu gün gerçekten gurur duyduğumuz bir gün. Acımız büyük. Yükümüz ağır, ama sabırlı olacağız. Esnafımızın iş yeri var. Geliri var. Fakat 25 işyeri yıkılan Elazığ’da esnafımız var. Her gün bu sayı artmaktadır. Sosyal medyada paylaştı muhtarımız. Gerçekten duygulandık. Bu gerçekten esnafın umuduna el atılacak bir gün. İnsanalar günü birlik para kazanan insanlar. Bu 25 esnafımızda bir iki tanesini biliyorum ki, evine ekmek götüremeyecek halde günlük geçimini kazanan insanlardır. Bizler için moral kaynağı oldu. Depremin yükünü güzel insanlar sayesinde atlatacağız. Muhtar gibi diğer esnaf arkadaşlarımız olduğu sürece maddi manevi sırtları yere gelmez. Bizde elimizde geleni yapacağız. Maddi ve manevi yanlarındayız. Prensibimiz belli. İyilik iyidir, bulaşıcıdır. Esnaflarımız depremin ilk günü odaya bağlı 800 esnaf deprem bölgelerindeydi. Kendi iş yerlerinin durumuna bakmadan işyerlerini bıraktılar. Öyle esnafımız var ki, borç etmiş taksiye yardımlarını yüklemiş Adıyaman’da bana denk geldi. Bu ensaflar gerçekten zor durumda. Bu birliktelikle zor günleri aşacağız. Esnaf için gerekli desteği sağlasınlar. Bunlar zor günde birlikteliği sağlayan insanlardır” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK; aktüelhaber.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com