Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SİYASET 1 Mart 2023 205 Görüntüleme

EROL: ELAZIĞ’DA TOKİ’NİN BAŞARI HİKAYESİNİ DEPREM OLMADAN TUNCELİ VE BİNGÖL’Ü AFET BÖLGESİ İLAN EDEREK GÖSTERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM

CHP Elazığ Milletvekili Ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Bingöl ve Tunceli’nin de afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.  Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da 15 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğunu belirterek: “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve talimatlarıyla Elazığ OHAL 11. İl olarak afet bölgesi ilan edildi. bu kapsamda Elazığ halkının memnuniyetini buradan bildirmek isterim. Şuanda Elazığ deprem sonrası Türkiye’de en çok göç alan 4. İl oldu. 11 il içerisinde ağır hasarı en fazla olan 6. İl de Elazığ. Bizim afet bölgesi talebimizin ne kadar doğru bir karar olduğunun göstergesi bu. Ağır hasarlı ve orta hasarlı binaların tespiti sonrasında TOKİ yaklaşık 25 bin ev yaptı. binaların sağlamlığı olarak son derece başarılı projeler oldu. Eğer 2020 yılında o deprem sonrası bu kadar konut yapılmasaydı önleyici tedbirler alınmasaydı bugün bizler çok kötü bir tabloyla karşı karşıya kalabilirdik. TOKİ iyi işler başardı ve yaptı. bundan dolayı teşekkür ederim, eksik işleri de her platformda dile getiriyoruz.” dedi.

Erol, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim talebimiz Elazığ’da nasıl önleyici tedbirler alındıysa şimdi de bir risk yönetiminin planlanmasıyla ilgili Tunceli ve Bingöl’ün afet bölgesine alınarak önleyici tedbirlerin alınması lazım. Elazığ’da kamu ve TOKİ’nin başarı hikayesini deprem olmadan aynı şekilde Tunceli ve Bingöl’ü afet bölgesi ilan ederek önleyici tedbirlerin alınması talebimi yinelemek isterim.” Dedi.

Elazığ’ın olası bir depreme hazır bir şehir olduğunu söyleyen Milletvekili Gürsel Erol: “Elazığ bu depremde önemli bir işlev gördü. Elazığ depreme hazır bir şehir, depreme yönelik altyapısı güçlü bir şehir, lojistik desteği, insan gücü olarak bölgede bir afet olması halinde Elazığ bir lojistik bir kent olabilir. Bu konuda bir talebimiz var. bölge sınırında olan illerde olası bir deprem sonucunda Elazığ’ın lojistik merkezi ilan edilerek bugünde ilgili birimlerin burada stok yaparak bir deprem hazırlığı yaparak bir kuruluşa ihtiyacı var. malatya’daki depremin can suyunu Elazığ verdi. Buradan Elazığ Valisine, Elazığ Belediye Başkanına, hemşehrilerime esnaflara teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com