Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 2 Mart 2023 227 Görüntüleme

AĞIR HASAR ALDIĞI İDDİA EDİLEN İŞ MERKEZİ BÖLGEDEKİ ESNAFI TEDİRGİN EDİYOR

Elazığ’ın merkezi yerinde bulunan ve Ticaret iş merkezi olarak bilinen binanın ağır hasarlı olmasına rağmen herhangi bir tedbir alınmadan bekletilmesi konusunda civar esnafı tedirginliklerini dile getirdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük deprem felaketinde Elazığ’da da 3 binin üzerinde bina ağır hasar aldı. Ağır hasar aldığı söylenen Elazığ Ticaret Odası İş Merkezi’nin depremin ilk günlerinde ağır hasarlı olarak belirtilmesine rağmen, sonradan kendilerine bir bilgi verilmediğini  esnaflar, şehrin en önemli ticari noktalarından biri olan binanın boşaltılmasına rağmen etrafında herhangi bir tedbir alınmaması konusuna tepki gösterdiler.

ELAZIĞLI ESNAF MUHSİN SEZER: ”BİNA HASARLI, YIKILMASI LAZIM.NE SORAN VAR,NE DE BİR BAKAN VAR?”

Ağır hasarlı binanın bulunduğu dar sokakta iş yapan esnaf Muhsin Sezer adlı vatandaş, ağır hasar aldığı iddia edilen Ticaret Borsası İş Merkezi’nin çevredeki esnafarda tedirginlik yarattığını ve yetkililerin ilgilenmediğini söyledi. Sezer :’’Burası Ticaret İş Merkezi. Ticaret Odası’na bağlı bir yer. Alt kısımlar şahıslara ait. Korktuğumuz nokta şu: Bu bina ağır hasarlı, bir an önce yıkılması lazım. Yüksek bir deprem olursa Allah muhafaza, hem bizim, hem de arka taraftaki Buğday Meydanı tehlikede. Bu şekilde duruyor. Ne bir önlem alan var? Ne bir soran, ne de bir bakan var. Öyle bir şey yok şu anda. Bekliyoruz. Bir felaket olur da başımıza giderse canımız gider. Gece olursa malımız gider. Bu 20-23 senelik bir bina. Bu bina yıkıldığında Belediye çarşısının üzerine giderse orası, bu tarafa yıkılırsa bizler tehlikedeyiz. Şu anda bu sokak trafiğe açık. Açık olması bir şey ifade etmiyor Araç park etmiş. Vatandaş yürüyor. Ne olacak bir deprem olursa hep beraber gideceğiz. Başka yolu yok. Bir an önce bir önlem alınması gerekir.’’ Dedi.

ESNAF TURAN KAHYA: ”KİMSE BİZE NET BİR ŞEY DEMİYOR. BURADA HERKES 20-30 YILLIK ESNAF, HEPSİ DE PERİŞAN DURUMDA”

Ağır hasar aldığı söylendiği halde iş merkezinin altında faaliyetine devam eden Turan Kahya adlı esnaf da şunları söyledi : ”Buranın ağır hasar aldığı ile ilgili kesin bir bilgi yok Binanın etrafını sardılar, boşaltın dediler. Millet o telaşla dükkânını boşalttı. Fakat şu anda ağır hasar mı? Hafif hasar mı ? Belli değil. Buradaki esnaf dağıldı Herkes kendine bir dükkân tuttu. Bulamayan da eşyasını eve götürdü. Bekliyor yani. Şu anda kira fiyatları çok yükseldi. Bekliyor millet. Bir de burada 20-30 yıllık esnaf. Herkes perişan durumda.

Binaya ağır hasar verilirse, kıyıda köşede dükkân tutup bekleyeceğiz. Ya da bekleyeceğiz, dükkanlar yeniden yapılsın. Burada bayağı bir esnaf var. Hepsi mağdur şu anda. Kesin bir bilgi de yok. Ağır hasar denilirse, biz burada durmayacağız. En azından burayı çevirseler buradan çıkıp gideceğiz. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Bir türlü karar veremediler. Bildiğim kadarıyla son üç katı kaçak yapılmış buranın. Yani bazı konularda sıkıntı olduğu söyleniyor. Artık güçlendirme mi yaparlar? Ağır hasar mı verirler? Ne yaparlar bilmiyoruz. Burada hiç kimse bilmiyor. Bir bilgi de verilmiyor. Kimseye net bir bilgi verilmemiş ne olacağına dair. Çevre şehircilik bakanlığına bir arkadaş gitmiş görüşmüş. O da demiş ki; ‘size kim dedi çıkın diye?’ Ama buraya o zaman polis el koydu, bant çektiler. Millet eşyalarını yangından mal kaçırır gibi götürdü o zaman. Ondan sonra da yol açıldı, serbest. Sağlı sollu insanlar dolaşıyor.

İşyerimizi boşaltırsak ne yapacağız bilmiyoruz. Ne yapacağız, yardım alınacak mı, kira verilecek mi? Şu an hiçbir şey yok. Kimsenin bir şeyden haberi yok, kimseye bir açıklama yapılmamış.’’

Öte yandan Elazığ İstasyon Caddesi’nde bulunan ve ağır hasarlı olarak tespit edilmesine rağmen etrafında herhangi bir tedbir alınmadığı görülen binalar da tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com