Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 3 Mart 2023 336 Görüntüleme

AKIN: ”BASKİL’E 2000 KONUT YAPILMASI ŞART! ”

Saadet Partisi Elazığ il Teşkilatı Baskil’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla ve depremzedelerle bir araya geldi. Baskil İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek talep ver sorunlarını dinledi.

Ziyarete dair değerlendirmelerde bulunan Akın, Baskil’de Sosyal ve iktisadi hayatın ayağa kaldırılması gerektiğini ifade ederek: ”Baskilli hemşehrilerimizin ticaretini devam ettirebilmesi ve bu yoğun nüfusa kalıcı hizmet verebilmesi için acilen yeni dükkanlara ihtiyacı vardır. Tüm bunlardan dolayıdır ki Baskil İlçemize 2000 adet konut ve yeni dükkanların yapılması şarttır.” dedi.

Akın sözlerinin devamında şunları söyledi:

”Baskil ilçemize yapmış olduğumuz ziyarette, ilçemizin deprem üssüne en yakın bölgede olmasından dolayıdır ki merkezde ve 60 köy 214 mezrada ağır hasar alan binaların sayısının oldukça fazla olduğunu ve kaymakamlık ve belediye tarafından tespitlerin sürdüğüne şahit olduk. İlaveten İlçemiz olağanüstü göç aldığı için, söz konusu nüfusun bir takım temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeterli sağlam dükkan olmadığını görüyoruz. Baskilli hemşehrilerimizin ticaretini devam ettirebilmesi ve bu yoğun nüfusa kalıcı hizmet verebilmesi için acilen yeni dükkanlara ihtiyacı vardır. Tüm bunlardan dolayıdır ki Baskil İlçemize 2000 adet konut ve yeni dükkanların yapılması şarttır. Baskil’de Sosyal ve iktisadi hayatın ayağa kaldırılması şarttır. 40 bin nüfusa ulaşmış ve ağır hasarlı bir ilçeye hâlâ konut tahsis edilmemesini milletvekillerinin sorumsuzluğu olarak değerlendiriyorum. Biz zaten buna şaşırmıyoruz çünkü 20 binden fazla ağır hasarlı konutu olan koca Elazığ’a 4500 konut tahsis edilerek en büyük haksızlık yapılmıştır ve buna hiç bir milletvekili ses çıkarmıyor. Biz inşallah Saadet Partisi olarak iş başına gelir gelmez Baskil’imizin yaralarını sarmak ve ayağa kaldırmak için buraya büyük bütçeler ayıracağız. Konutlar, dükkanlar, fabrika ve atölyeler yapacağız, tarımsal sulama sistemleri kurarak tarımı ve hayvancılığı inşallah ayağa kaldıracağız. Bu üretken ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz inşallah. Kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com