Ana Sayfa GÜNDEM 8 Mart 2023 194 Görüntüleme

ALTILI MASA VE KORUMASI

Elazığ DEVA Partisi Milletvekili Aday Adayı Ahmet Yıldız, son günlerde Türkiye gündeminde yer alan 6’lı masada yaşananlara dair değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa ortak akıl, istişare ve mutabakat ile bir araya gelindiğini vurgulayan Yıldız, bu birlikteliğe zarar vermeyi düşünecek güçlerin milletin gücünün karşısında duramayacağını belirtti.

Yıldız açıklamalarının devamında;

“Son beş günde altılı masada yaşananlar ve sonuçlarını iyi analiz etmek lazım. Millet masanın birliğinden yana. Millete umut olmuş, cumhuriyet tarihinde ilk defa ortak akıl, istişare ve mutabakat kültürü ile bir çalışma masası oluşturulmuş. Bu çalışma anlayışı ve çalışma kültürü; sonrası için çok kıymetli ve çok değerli vatandaş bunu fark etti. Sonuçları itibariyle de çok önemli çalışmalar ortaya çıktı(Güçlendirilmiş Anayasa taslağı metni, seçim sonrası geçiş süreci mutabakatı ve mutabakat metni) bunlar: Demokrasi, özgürlük, insan hakları, adalet ve hukuk açısından çok değerli çalışmalar oldu. Hepsi milletin gözü önünde şeffaf çalışıldı ve üretildi. Tüm bunları yapan masa bileşenleri birde sorumluk üstlenerek. tüm bunları uygulamaya sokacak kadroda yer aldılar. Bunu Cumhurbaşkanı Adayı ve yardımcılarını belirleyip ilan ettiler. İki önemli Belediye Başkanı’nın sonradan sürece katılacaklarını mutabakat metnine yazdılar.
Bu aşamalardan sonra kim bu birlikteliğe zarar vermeye kalkarsa; Milletten çok büyük bir tepki gösterecek. Aslında millet bu masayı emeği ve çalışmaları kendisi koruma altına aldı. Milletin iradesinin karşısında hiç bir güç duramaz. Milleti yine kendi iradesi kurtaracak. “dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com