Ana Sayfa FLAŞ HABER, Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, ÖZEL HABER 14.03.2023 3005 Görüntüleme

KULİS HABERCİSİ….ELAZIĞ’IN SEÇİMLERİ..AK PARTİ, CHP, VE İYİ PARTİ…KULİS BİLGİLERİ..

Erken mi olacak, zamanında mı olacak derken seçim tarihi belirlendi. 14 Mayıs’ta hem CB için hem de milletvekillerinin seçimi için sandığa gideceğiz.
Siyasette 24 saat uzun zamandır derler. Çünkü dengeler her an değişebilir. Mesela düne kadar hiç kimse MHP ile Hüdapar’ın aynı çatı altında olacağını hayal bile edemezdi. Ama bugün bir aradalar. Öteki tarafta da HDP var denilebilir. Ancak HDP ittifakın içinde değil belki kenarında. Akşener küçük kriz döneminden sonra çıktığı televizyon programında açıkça HDP ile aynı masada olmayacaklarını söyledi. Bu HDP’nin Millet ittifakına ancak dıştan destek olabileceği anlamına gelir. Keşke Bahçeli de eyaletçilerle aynı masada olmayız deseydi. Böylece herkes söz ve sohbetine dikkat ederdi.

CHP SESSİZ.ÇÜNKÜ ADAY BELLİ

Biliyoruz..Herkes partileri ve adayları merak ediyor. Partilerin nasıl seçime girecekleri henüz belli olmadığından bir tahmin yürütmek mümkün değil. Kim ne alır sorusuyla ilgili öngörülerimizi sonraya bırakarak şunları söyleyebiliriz. Aday adaylarının en çok rağbet ettiği iki parti AKP ile İYİ parti. Bu yoğun ilgi ilimizde hangi partilerin etkili ve avantajlı olduğunu da gösteriyor. CHP’de ki sessizlik biraz da adayın belli olmasından. Bir yerde aday belliyse orada yarış başlamadan biter.  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 2018 seçimlerinden sonra göğüslediği muhalefet partisi milletvekilliği görevini başarıyla ifa ediyor. Erol’un ‘herşeye muhalif’ bir tavırdan uzak yapılan olumlu çalışmaları destekleyici, olumsuzlukları da eleştiren yaklaşımı halk tarafından kabul görüyor. Elazığ’daki sorunları mecliste en çok dile getirerek çözüm arayışında olması da ‘Elazığ’ın meclisteki sesi’ olarak görülmesine neden oluyor.

Yani CHP’nin adayı belli, işi zor olsa da seçilebileceğini düşünüyoruz.

AKP’DE SÜRPRİZ İSİMLER….

AKP’de ise en çok bazı bürokrat isimleri konuşuluyor. Emniyet Genel müdürü, Ceza tevkif evleri genel müdürü bu isimlerden ikisi. Yasemin Açık yine telafuz edilen isimlerden. AK Parti’ye baktığımızda aday adayları bir bir isimlerini açıklamaya başladılar. Şu anda genç Aday Adayı Mehmet Karacadağ sahada en çok isminden söz ettirenlerden…Karacadağ’ın genç oluşu ve şimdiden bir milletvekili gibi yoğun bir tempo ile sahalarda çalışması Elazığ halkı tarafından büyük bir artı olarak algılanıyor.  Mevcut milletvekilleri ile ilgili büyük şikayet var. Siyasi kulislerde konuşulanlara bakılırsa listede eski vekillerin çoğu olmayacak. Bunun en önemli nedeni vekillerin 5 yıl boyunca bir defa bile kürsüye çıkıp Elazığ’ın sorunlarını dile getirmemeleri.

İYİ PARTİLİLER İTHAL ADAY İSTEMİYOR

İYİ partide ise yoğun bir yarış var, bir çok isim konuşuluyor. Önümüzdeki günlerde aday müracaatları başladığında kimlerin aday adayı olduğu da ortaya çıkacak. Bu partide ithal aday dediğimiz çok sayıda isim var. Ama Elazığ’ın bu tip pijamasını, diş fırçasını alıp gelen adaylara karşı bir tepkisi var, dolayısıyla şansları çok az. Parti ve kamuoyunda sanki İrfan Sönmez ismi etrafında bir konsensüs oluşmuş durumda. Sönmez seçilir mi? Kendi potansiyeli ve partinin tabanı ile seçilebileceğini düşünüyoruz. Ama dediğimiz gibi konuşmak için çok erken. Köprünün altından nelerin geçeceğini henüz bilmiyoruz. Siyaset sürprizlere gebe bir alan, hiç tahmin etmediğimiz isimler ortaya çıkabilir. Dileriz bu defa kürsüleri sallayacak, Elazığ’ın hukukunu koruyacak, cesur, ahlaklı, vizyon sahibi isimler meclise girer.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com