Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 15 Mart 2023 374 Görüntüleme

BAŞKAN NAİM ODABAŞI: ” BELEDİYE SU ABONE ÜCRETİNE % 100 ZAM YAPTI.İLÇENİN DURUMU İYİ DEĞİL, HEPSİNİN DEPREMZEDE MİSAFİRİ VAR.”

CHP Baskil İlçe Başkanı Naim Odabaşı yaşanan deprem felaketi sonrasında ilçenin çoğu köyünde hala çadır olmadığı için insanların sıkıntı yaşadığını da ifade ederek, CHP’li Belediyelerden ilçeye gelen yardımları muhtarlarla işbirliği içinde yerlerine ulaştırdığını kaydetti.

Su abonelik ücretine yapılan % 100 zammı da eleştiren Odabaşı:’’ ’Bu depremden dolayı bizim ilçemize 37 bin civarında depremzede geldi. Baskil’de şöyle bir sıkıntı var. Baskil Belediyesi Aralık ayına kadar 500 liraya aldıkları su abonelik ücretini, Ocak 2023’te 1000 lira yaptı.  %100 zam yaptılar. Bu depremzedeler için kötü oldu. Zaten ilçenin durumu iyi değil, hepsinin depremzede misafiri var. Baskil’de hiç kiralık ev yok. Herkes kirada. Bu durumda vatandaş sıkıntı çekiyor.’’ Dedi.

 

SU ABONELİK ÜCRETİNE YÜZDE YÜZ ZAM YAPILDI, İNSANLAR MAĞDUR

Elazığ Baskil İlçesi’nde su abonelik ücretlerinin % 100 artmasına CHP Baskil İlçe başkanı Naim Odabaşı tepki gösterdi. 2022 yılında su aboneliği başvuru ücretinin 500 TL olduğunu söyleyen Odabaşı, 2023 Ocak Ayından itibaren abonelik ücretinin 1000 TL ye çıkarıldığını ve vatandaşların bu ücretleri ödemekte zorlandığını ifade etti.

 

‘’Bu depremden dolayı bizim ilçemize 37 bin civarında depremzede geldi. Baskil’de şöyle bir sıkıntı var. Baskil Belediyesi Aralık ayına kadar 500 liraya aldıkları su abonelik ücretini, Ocak 2023’te 1000 lira yaptı.  %100 zam yaptılar. Bu depremzedeler için kötü oldu. Zaten ilçenin durumu iyi değil, hepsinin depremzede misafiri var. Baskil’de hiç kiralık ev yok. Herkes kirada. Bu durumda vatandaş sıkıntı çekiyor.

Baskil- Elazığ arasındaki ulaşım ücretlerinde belediye araçları ile minibüs fiyatlarının hemen hemen aynı olduğunu da dile getiren Odabaşı, vatandaşın daha konforlu olduğu için minibüsü tercih ettiğini ve bu edenle belediye araçlarının zarar ettiğini belirtti. Odabaşı fiyatlar konusunda vatandaşın lehine olacak düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ederek:  ‘’ Baskil-Elazığ arası 19 lira. Minibüs de 20 lira. Bir lira için vatandaş otobüslere gitmiyor, minibüsle gidiyorlar. Burada hem vatandaş mağdur oluyor, hem de otobüslere kimse gitmediği için belediye zarar ediyor. Bunu belediye başkanına dile getirdim. Fakat başkan duyarsız kaldı, herhangi bir şey yapmadı.

DEPREMİN ÜZERİNDEN BİR AYDAN FAZLA ZAMAN GEÇTİ. KÖYLERDE HALA ÇADIR BEKLİYORLAR

İlçeye yoğun bir göç yaşandığını da dile getiren CHP Baskil İlçe Başkanı Odabaşı, Baskil ve bağlı bir çok köyde çadır eksiklikleri yaşandığını belirtti. CHP li Belediyelerin yardım konusundaki duyarlılıklarına da teşekkür eden Odabaşı, gelen her yardım malzemesini muhtarlarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirtti. Odabaşı şunları söyledi:

‘’Ayrıca ilçemizde çoğu köyde hala çadır bekleniyor. Topalkent Köyü’nde, Kumlutarla’da, Şeyh Hasan da, Işıklar Köyü’nde, bu köyler hala çadır bekliyorlar. Ve bugüne kadar bir aydan fazla bir süre geçti. Hala çadır gitmedi. Kendimiz de CHP’li belediyelerin gönderdiği yardımlarla, ilçeye yardım gönderiyoruz. Köylere ilçeye yardım gönderiyoruz.  Edremit Belediyesi bize bir tır gıda yardımı gönderdi, ısıtıcı gönderdi, battaniye gönderdi, elbise gönderdi. Ben 66 köy muhtarını aradım ve hepsine verdim.  Ayrıca İzmir Torbalı Belediyesi bir kamyon gönderdi erzak. Ben bunu da hem muhtarlara, hem de kendi köylerin köylere götürerek dağıttım.

CHP Lİ BELEDİYELERE VE MİLLETVEKİLİMİZ GÜRSEL EROL’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

CHP Elazığ İl Teşkilatı bize 5 pikap gıda malzemesi, çocuk bezi, süt, giyecek malzemelerini gönderdi. Bunları da Baskil’de, Akdemir Köyü’ne,  Doğancık Köyü’ne, İçlikaval Köyü’ne, Kızıl uşağı, Beşbölük, Kumlutarla,Hasan Işıklar, Bozoğlu gibi köylere götürüp kendim dağıttım. Bu konuda milletvekilim Gürsel Erol Bey’e Çok teşekkür ediyorum. Elazığ İl teşkilatına Cumhuriyet Halk Partili belediyelere çok teşekkür ediyorum. Yardımlarını yerine ulaştırdığını söylemek istiyorum

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com