Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 15 Mart 2023 172 Görüntüleme

Baskil’in Kanaat Önderlerinden “Kayısı Pazarı Elazığ’da Kurulsun” Talebi

Baskil’in kanaat önderlerinden oluşan heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ile bir araya geldi. Heyet kayısı pazarının bir önce Elâzığ’da kurulması için taleplerini iletti.

 

Türkiye’nin önemli kayısı üretim merkezlerinden olan ve 100 bin dekar alanda 1 milyona yakın kayısı ağacı bulunan Elazığ’ın Baskil ilçesinde, yılda ortalama 60 bin ton kayısı üretimi gerçekleşiyor.

 

Elazığ’daki kayısının yüzde 95’i ise 20 bin nüfuslu Baskil ilçesindeki bahçelerde oluyor.

 

Baskil kayısısının önemli pazar yeri Malatya oluyor.

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası Malatya’daki ticaret merkezinin ağır hasar alması, kayısı üreticilerini tedirgin etti.

 

Baharın gelmesiyle birlikte ilaçlama ve gübreleme sezonunun açıldığı kayısı sektöründe, Baskil’in STK temsilcileri ve çiftçiler gerek Elazığ gerekse Malatya’daki üretimin devamının sağlanması için Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile bir araya gelerek kayısı Bölgenin tekrar ayağa kalkabilmesi için ticaretin yapılabileceği Kayısı Pazarı’nın Elâzığ’da kurulmasını talep ettiler.

 

ALAN: “KAYISI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, kayısının ihracatta Elâzığ’ın kalkınması için önemli olduğunu vurguladı. Alan, “Deprem öncesinde biz zaten hep dile getirdik kayısının başkenti Elazığ ve Baskil ama maalesef bunlar hep lafta kaldı icraate dökmek nasip olmadı. Deprem sürecinde bizim Baskilli hemşehrilerimiz Malatya’da bu işin ticaretini yapıyorlar şuan onlarda mağdur olmuşlar, Malatya’daki kayısı üreticileri de mağdur. Geçtiğimiz gün Sayın Mansur Yavaş Beyefendi Malatya TSO Başkanı ile görüştüğünde Malatya’nın bütün kayısısını alıp Ankara’da pazarlayacağını ifade etmişti. Ben bu durumda üzüldüm yani biz Elazığ olarak yetersiz kaldık yine fırsatı kaçırıyoruz diye endişeye girdim. Kesinlikle sizlere katılıyorum bizim ivedi bir şekilde yapmamız gereken şeyi il protokolüyle bir araya gelip hızlandırmamız lazım. Kayısı bizim için çok önemli ihracatta çok önemli rol olur Elazığ için ve nitelikli göç alırız Elazığ’a” dedi.

 

ALAN: “TALEPLERİ YETKİLİLERE İLETİLECEĞİM”

 

Başkan Alan, konuyla ilgili taleplerin yetkililere iletileceğini söyleyerek konunun çözümü için harekete geçeceklerini belirtti. Alan, “Tabi bu uzun bir süreç ama hızlandırmamız lazım. Ben toplantıda bu konuyu herkese arz edeceğim. Tabi işler nasip meselesi inşallah biz oturduk bu makama inşallah bize nasip olur Elazığ’ımıza Baskil’imize faydamız olursa onların hayır duasını alırsak ne mutlu bize” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com