Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 16 Mart 2023 259 Görüntüleme

FÜ’DE TÜBİTAK BİDEN 2237-A PROJELERİ HAZIRLAMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Fırat Üniversitesinde TÜBİTAK BİDEN 2237-A kapsamında “Çok Disiplinli Lisansüstü Araştırmacılara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi” hazırlama eğitimi düzenlendi.
Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına; Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Çok Disiplinli Lisansüstü Araştırmacılara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yunus SANTUR, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, eğitimciler ile eğitime katılan lisansüstü öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Çok Disiplinli Lisansüstü Araştırmacılara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Eğitim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yunus SANTUR, planlanan etkinliğin temel amacının, çok disiplinli yürütülen lisansüstü araştırmalar için veri bilimi ve yapay öğrenme temellerinin araştırmacılara aktarılmasını sağlayacak teorik ve uygulamalı bir eğitimin gerçekleşmesi olduğunu belirtti.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ise etkinliğin hedef kitlesinin yazılım, bilgisayar mühendislikleri başta olmak üzere sağlık, mühendislik, mimarlık, eğitim, ekonomi, işletme, iktisat, spor bilimleri gibi alanlarda lisansüstü araştırmalar yürüten, tez önerisi çoklu disiplin gerektiren veya sanayiye yönelik tez çalışmaları yürütecek katılımcıları kapsadığını söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com