Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 25 Mart 2023 350 Görüntüleme

CUMHURİYETİN İLK KADIN BARO BAŞKANININ TORUNU CHP’DEN ADAY ADAYI OLDU

Cumhuriyetin ilk kadın baro başkanının torunu CHP’den Elazığ Milletvekili Aday Adayı oldu…

Milletvekili aday adaylığı başvuru sürecinin tamamlandığı CHP Elazığ’da Türkiye’nin ilk kadın baro başkanı avukat Fatma Nermin Özkaya’nın torunu avukat Alım Çeliker Özdemir, CHP Elazığ Milletvekili aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. Özdemir basın açıklamasında, “4 yıldır biz gençlerin sesi olan milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol’un yapmış olduğu özverili siyasetten aldığım haz ile siyasete girme kararı aldım” dedi.

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Elazığ Milletvekili aday adaylığı için sürpriz isimler de çıkmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin ilk kadın baro başkanı Fatma Nermin Özkaya’nın torunu 29 yaşındaki Alım Çeliker Özdemir, CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

“GENÇLERDEN TEKLİF GELDİ ‘HAY HAY’ DEDİK”

Gençlerin partiye büyük bir hareketlilik getirdiğini belirten CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, “Bugün CHP geleneğine ve siyaset anlayışına yakışan bir farklılık Avrasya adaylığı başladığı süreçin devamında gençlik kolları başkanımızın ‘bizden bir aday olsun’ talebi ve teklifi çok güzel bir teklifti. Bizde buna ‘hay hay’ dedik. Sizinde önereceğiniz bir adayın bu listede bir veya birden çok aday gösterilmesi bizim için değerli ve önemli insanlar yol arkadaşlarıyla beraber yol yürürken bir yandan da genç istiyor. Çünkü gençler örgütü hareketlendirir, dinamizm katar ve programa neşe katar. Böyle bir teklif geldiği için bizim çok hoşumuza gitti. Bu tekliften dolayı gençlik kolları başkanımız Sinan Akkoç’a teşekkür ediyorum. Ben aday adayımız Alım hanıma şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜMEK GENÇLERİN SESİ OLMAK TEK ARZUM”

Duran’ın açıklamasının ardından konuşan ve gençlerin sesi olmak istediğini belirten Alım Çeliker Özdemir, “Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Ankara Barosuna kayıtlı olarak 4 yıldır avukatlık görevini yapmaktayım. Fırat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu şehre uzun yıllar hizmet vermiş profesör iki akademisyenin evladıyım. Cumhuriyet tarihinin ilk kadın baro başkanı olarak Elazığ barosunda görev yapmış Avukat Fatma Nermin Özkaya’nın ve dört dönem CHP Elazığ İl Başkanı olarak görev yapmış Avukat Necati Özkaya’nın torunu olarak CHP kökenlerinden hak, hukuk, adalet kaynaklı da bir arzuyla ve CHP Elazığ gençlik kollarımızın önerisi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem aday adaylık başvurumu gerçekleştirmiş bulunmaktayım. CHP kökenli bir ailende geliyor olmanın, bu süreçte evimde bulunma hissiyatı içerisinde çalışmamı sağlayacağından hiçbir şüphemin olmamasının yanı sıra bütünleştirici, dürüstlüğü ile halkımıza bu zor günlerde adeta bir umut ışığı olmuş, partimizin genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümek şerefine bir genç olarak gençlerin sesi olarak nail olmak tek arzumdur. 41 yıl aradan sonra milletvekili seçilen ve seçildiği günden itibaren gençlerle beraber siyaset yapan ve şehrinizin sorunlarının çözümü noktasında gerek kamuoyunda gerekse TBMM’de dile getiren milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol’un yapmış olduğu özverili siyasetten aldığım haz ile siyasete girme kararı aldım. Elazığ’ın gençlerinin işsizlik ve sosyal imkansızlık sorunlarının dile getirilmesi ve çözümlerinin sunulabilmesi yolunda şahsımca kendime bildiğim bu görev için partimizin ve Elazığlı vatandaşlarımızın takdirine mahzar olmaktan şeref duyarım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com