Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 27.03.2023 242 Görüntüleme

ADALET SUGÖZÜ’NÜN KALEMİNDEN

YAĞMURLAR…

Kuraklığa doğru gidilen mevsimde, yağmurun tek bir damlası bile doğadaki canlılar için hayati öneme sahiptir. Doğa için su demek yaşam demektir. Bu nedenle suyun olmadığı bir dünya hayatın durduğu bir dünya anlamına gelir.

Yağmurun yağması bitkilerinde verimli bir şekilde gelişim göstermesini sağlar. Aynı zamanda yağmur suları ve içerisinde bulunan mineraller sayesinde tarlalar ve ekinler için de önemli bir yer sahiptir. Dünyamızın oksijen üretebilmesi ve ormanlarımızı koruyabilmemiz adına yağmura olan ihtiyacımız yaşam boyu devam edecek.

Ormanlarımızı koruyalım.

Yağmurun faydaları yanında birçok sel baskını olaylarına da mahal verdi. Kuvvetli yağmur fırtınalarında ana nehir kanallarının dolması, drenaj sistemlerinin yetersiz olması sonucu taşmalar meydana gelerek sel felaketleri yaşandı. Birçok şehir ve köylerde baskınlar oluştu. Sel felaketlerinin bir daha yaşanmaması için atmamız gereken en önemli adım yeşil alanları korumaktan geçiyor. Ağaçlarımızı koruyalım çünkü Ağaçlar, yağmurun hızını keser ve sel oluşumunu engeller.

Sonuç olarak; Yağmur yaşamın devamı için bulunmaz bir nimet bizlerde bu nimetin kıymetini bilmeliyiz. Çünkü dünya yağmur sayesinde ayakta kalmayı başarıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com