Ana Sayfa GÜNDEM 4 Nisan 2023 429 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ ADAY ADAYI GÜR, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELEREK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

DEVA Partisi Elazığ Milletvekili Aday Adayı Hamza Gür, şehrin sorunlarını yakından bilen ve mahalle mahalle gözlemleyen muhtarlarla bir araya geldi. Başta 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen deprem olmak üzere 3 büyük depremden derin yaralar alan ilimizin problemlerinin halen çözülmemiş olmasına tepki gösteren muhtarlar çözüm merci olarak DEVA Partisini gördüklerini dile getirdiler.

Kültür mahallesi Muhtarı Murat Biter ve Nailbey Mahallesi Muhtarı İhsan Parkak’ı makamlarında ziyaret eden Gür, “Muhtarlarımızı makamlarında ziyaret ederek mahallelilerimiz hakkında bilgi aldık. Muhtarlarımız özellikle depremin ve ekonomik buhranın yaralarını sarmaya çalışıyorlar.  Özellikle ağır hasarlı binalardan dert yandılar.” dedi.

DEVA Partisi Milletvekili Aday Adayı Gür, şehrin birçok sorunu olduğunu ancak ilimizin yıllardır sahipsiz bırakıldığını, mecliste temsiliyet yetkisi olan vekillerin hiçbir probleme çözüm üretmediğini, Elazığ’ın çarpık yapılaşmadan, kentesel dönüşüme birçok sorunla baş başa bırakıldığını dile getirdi. Gür açıklamalarının devamında;

“Elazığ yıllardır deprem gerçeğiyle yüz yüze kalmış bir şehir. 2020 yılından bugüne 3 büyük deprem atlatmış olmasına rağmen halen eski yaralar sarılmamış durumda. Bugün muhtarlarımız ile bir araya geldik. Şehri en iyi bilen, sorunları en yakından gören muhtarlarımız birçok konuda bizlere dert yandı. İnşallah 14 Mayıs’ta bu sorunların çözümü için bizlerde varız diyeceğiz. Doğup büyüdüğümüz bu şehrin kaderine terk edilmesi hepimiz için son derece üzücü bir durum.

Bugün baktığımızda ilimizde çarpık yapılaşmanın, kentsel dönüşüme girilmemenin, 24 Ocak depreminden sonra yıkımı tamamlanmayan binaların yapımı için müteahhitlere teşvikler verilmemesinin ve sayabileceğimiz birçok konunun eksikliğini  yaşayarak görmekteyiz.

Şehrimizde 2020 depreminin ardından yıkımı tamamlanmayan binalar mevcut. Bunlar hem mahallelerimizin görüntüsünü bozuyor hem de vatandaşlar için her ne kadar boşaltılmış olsa da tehlike arz ediyor. Şimdi buradan mevcut hükümete soruyorum.

Daha bir ilin enkazını kaldıramayan mevcut hükümet 11 ilin enkazının altından nasıl kalkacak? Elazığ’da yaşanan ciddi bir konut sıkıntısı mevcut ve bununla birlikte civar illerden sürekli olarak göç alıyoruz. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com