Ana Sayfa GÜNDEM 5 Nisan 2023 218 Görüntüleme

YYBD BAŞKANI ALBAYRAK “BİNLERCE DERNEK VE STK OLMASINA RAĞMEN HİÇBİR PROBLEM ÇÖZÜLMÜYOR”

Elazığ Yerel Yayın Birliği Dernek Başkanı Ümit Albayrak, dernek çalışmalarını değerlendirerek yerelde ve ulusalda hizmet veren medya mensuplarını maddi ve manevi olarak desteklediklerini belirtti.  Başta Ankara ve Elazığ şubeleri olmak üzere birçok şehirde şubeleşme çalışmalarının devam ettiğini  ifade eden Başkan Albayrak, aynı zamanda dernek olarak Elazığ STK Platformu Çalışma Grubu Üyeliğine de seçildiklerini bildirdi.

Açıklamalarının devamında derneğin kuruluş amaçlarına değinen Başkan Albayrak;

“Yerel Yayın Birliği Derneği olarak Türkiye’deki faaliyetlerimize hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Şubeleşme çalışmalarımız devam ediyor. Ankara şubemiz kuruldu, Elazığ şubemizi kurduk, Diyarbakır, Batman ve birkaç ilimizde daha şube kuruluş sürecimiz devam ediyor. Kuruluşumuzun amacı her ne kadar  başlığımızda “Yerel ” yazıyor olsa da  sadece yerel değil, ulusalda ve yerelde yayın yapan arkadaşlarımıza yardımcı olmak. Bir birliktelik oluşturmak amacıyla bu kuruluşumuz var. Medya mensuplarının maddi ve manevi çeşitli sorunları var.  Bizlerde bir nebze olsun fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu bize.” dedi.

EĞER ŞEHRİN SORUNU ÇÖZÜLMEYECEKSE BU KURULUŞLAR TABELADAN İBARET KALIR

Yerel Yayın Birliği Dernek Başkanı ve Elazığ STK Platformu  Çalışma Grubu Üyesi Ümit Albayrak, Harputtimes Habere  özel yaptığı açıklamada, Elazığ genelinde yüzlerce dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu olmasına rağmen şehrin hiçbir problemine çözüm bulunmadığını, dernek ve STK’ların vatandaşın ve şehrin sorunlarını çözmek için var olduklarını, bu amaçla çalışmadıkları takdirde sadece tabeladan ibaret kalacaklarını vurguladı.

“Sonuçta STK’lar şehir için varlar, vatandaş için varlar, şehrin sorularını çözmek için varlar.” ifadelerine yer veren Başkan Albayrak;

“1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı. Özellikle Elazığ’da faaliyette olan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nda çalışma grubu üyeliğine seçildik Yerel Yayın Birliği Derneği olarak. Şehrimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Şimdi şöyle bir durum var, bir özeleştiri yapacağım ama bu eleştirimi Türkiye geneli bir eleştiri olarak yapacağım aynı zamanda Elazığ için de bir eleştirim tabii ki olacak. Şimdi Türkiye geneli ve Elazığ geneli baktığımızda yüzlerce dernek, STK benzeri kuruluşlar var. Problemlerin çözümü noktasında bu kadar çok olmasına rağmen bazı konularda maalesef problemler çözülmüyor. Bunun sebebinin araştırılması gerekiyor, hani eksiklik nerede? Sıkıntı nerede?  Nerelerde yanlış yapıyoruz? Bu konu gerçekten çok önemli çünkü Elazığ’a baktığımızda yüzlerce dernek var bunlarla birlikteyiz, iç içeyiz zaten bu oluşumun içerisine de yeni girdik

Elazığ’da  bu  noktada çözümleyemediğimiz bir sıkıntı var, problemler bir türlü çözülmüyor. Yani bunun çözümü için ne yapmamız gerekiyor? Hangi adımların atılması gerekiyor? Biz bu konuda çalışma grubumuzla beraber gerekli altyapıyı oluşturuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bu sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışacağız. Sonuçta STK’lar şehir için varlar, vatandaş için varlar, şehrin sorularını çözmek için varlar. Eğer şehrin sorularını çözemeyeceksek kuruluş sadece tabeladan ibaret olur başka hiçbir anlam içermez.” dedi.

ELAZIĞ’IN  VE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU BÜROKRASİDİR

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Albayrak, Türkiye’nin ve Elazığ’ın en büyük problemlerinden birinin bürokrasi engeli olduğunu vurguladı.  Bürokrasi engelinin gençlerin önünü kapattığını ve ülkenin beyin göçü vermesine neden olduğunu belirten Başkan Albayrak;

“Şehrimizin ve Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de bürokrasi sorunudur . Malumunuz Elazığ nüfusu fazla olan bir şehir değil. Büyükşehir kategorisinde olmadığımız için bürokrasi engeli sık sık adından bahsettiriyor. Şöyle bir örnek vereceğim daha önce ismini vermek istemediğim tanıştığım bir memur,  şöyle söylemişti bana; “Elazığ’daki siyaset Ankara’da dönmüyor ” yani bu benim için müthiş bir örnek olmuştu. Şundan yola çıkıyorum mesela Elazığ’da gençler hep bürokrasi engeline takılıyorlar . Vatandaşlar aynı şekilde bürokrasi engeline takılıyorlar. Şimdi bürokrasinin varlık sebebi nedir? Sorunlara çözüm üretmek, vatandaşın ve şehrin sorunlarını çözmek, vatanın sorunlarını çözmek. Şimdi bakıyorsunuz Elazığ’a ben kendimden örnek vereceğim ben yaklaşık 1 yıldır Yerel Yayın Birliği Derneği Şube Başkanlığını yürütüyorum, farklı bir cemiyetin başkanı arayıpda sormuyor. Biz  birlikte el ele hareket edelim istiyoruz ama maalesef bürokrasi engeli var. Bürokrasiden dolayı sen sucusun, sen bucusun gibi nedenlerle bazı cemiyetler ve dernekler ne bizimle iletişime geçiyorlar ne de kapılarını açıyorlar. Gerçekten bizi üzen bir durum. Biz gençler olarak bu durumun olmamasını istiyoruz. Şehirde gençlerimiz aktif olarak her sektörde yer alsınlar, her meslekte bulunsunlar, gençlerimizin önü kesilmesin. Bir genç bu şehri terk etmesin, bu şehirde yaşasın. Ama maalesef gençlerimiz bakıyorlar bu şehirde hiçbir şey yok tamamen ful siyaset ve  bürokrasi bunu gören gençlerimiz tarafından Türkiye’de  ister istemez bir beyin göçü yaşanıyor.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com