Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Nisan 2023 401 Görüntüleme

BAŞKAN USLU’DAN, 6. BÖLGE TEŞVİK KAPSAMINDA AĞIN’IN OLMAMASINA TEPKİ: AĞIN’A HER ZAMANKİ GİBİ SAHİP ÇIKILMAMIŞTIR

6. Bölge Teşvikleri kapsamında depremden zarar gören illerden 65 ilçenin cazibe merkezi kapsamına alınması kararı kamuoyunda olumlu yansımalar aldı. Ancak Malatya’nın tüm ilçeleri ve Elazığ’da ise 9 ilçenin alınması, Ağın’ın bu kapsama tabi tutulmaması Ağınlılar ve Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ağın Belediye başkanı Ali Uslu, Ağın’ın Elazığ’ın en küçük ilçesi olmasına rağmen, ilçenin ve belediyenin kendi imkanları ile, 3 bin 500 civarında depremzedeye ev sahipliği yaptığını anımsattı.

ELAZIĞ’IN 9 İLÇESİ KAPSAMA ALINMIŞ, SADECE AĞIN YOK!!

Uslu, 6. Bölge teşviki kapsamına Elazığ’ın 9 ilçesi alınırken Ağın’ın kapsam dışı bırakılmasının, Ağınlılara yapılmış bir haksızlık olduğunu vurgulayarak,  şu ifadeleri kullandı:

”Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık hanımefendinin bir paylaşımını gördük.  Sn. Çalık’ın sosyal medya paylaşımından öğrendiğim kadarıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile  Malatya’nın tüm ilçelerinin Cazibe Merkezi programına alındığını ve 6. bölge teşvikinden faydalandığını öğrendik. Cumhurbaşkanımızın verdiği kararları da sosyal medyadan takip ettik. Elazığ’ın 9 ilçesi kapsama alınmış, ne yazık ki,  sadece Ağın kapsam dışı bırakılmış.

AĞIN HER ZAMANKİ GİBİ UNUTULMUŞ, SAHİP ÇIKILMAMIŞTIR

Ağın, Her zamanki gibi unutulmuş sahip çıkılmamış bir pozisyonda oluyor. Bu karar bizi üzdü. Çünkü bu bir yanlış. Afet bölgesi ilçemizde, depremin ilk gününden itibaren 3 bin 500 hemşerimizi ağırladık. Şu anda 2 bine yakın hemşerimiz var. Eğer Cazibe Merkezi kapsamına alınacaksa, Ağın da alınmalıydı. Ben bu yanlıştan dönüleceğini düşünüyorum. Konunun  takipçisi olacağımızı da belirtmek isterim. MHP İl Başkanımız Yunus Bal Beyefendi’nin  de   bu konuda hassas davranacağını ümit ediyorum.

Eğer ilçemiz kalkınmasa bu iki bine  yakın depremzede hemşerilerimizi ilçemizde misafir ediyoruz. Bu durumda hem ilçemiz, hem de ilçemizde barınan depremzede vatandaşlarımız bir çok mahrumiyet yaşayacaklardır. Kaldı ki; daha önce de paylaşmıştık. Fabrikalardaki toplam 28 konaklama yerini ücretsiz bir şekilde depremzede vatandaşlarımıza tahsis ettik. Ağın Elazığ’ın en küçük ilçesi, Ama bütçesi de küçük. Buna rağmen biz kendi imkanlarımızla, devletimizin yapabileceği imkanları, konteynerleri, konaklama sorununu kendimiz çözmeye çalışıyoruz. Ve Ağın’ın kalkınmada öncelikli ilçelerden biri olması gerektiğini hem ben, hem de bütün hemşerilerimiz arzu ediyor. Vatandaşlarımız da bu konudan dolayı üzgün ve tepkililer.  Bu saate kadar telefonlarımız da durmadı. Hemşerilerimiz, bu konudan çok rahatsız.

BU YANLIŞTAN DÖNÜLECEĞİ KANAATİNDEYİM

Ticaret Odası da bu konuyu teyit eden bilgileri paylaştı. Maalesef Elazığ 9 ilçe olarak listede yer almış. Elazığ’ın 10 ilçesi var. Sadece  Ağın ilçesi dışarıda bırakılmış. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu nasıl aksettirdiler? Kriter nedir ? Bilmiyoruz. Ama bu yanlıştan dönüleceği kanaatindeyim. Cumhur ittifakı paydaşı olarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkanı olarak ben, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve il başkanlarımızdan istirham ediyorum. Ağın’ın bu kapsamda dışarıda kalmaması ve hemşerilerimize gerekli özenin gösterilmesi ve kıymetin verildiğini hissettirilmesi gerekiyor. Bu nedenle, nasıl ki devlet hastanesine ödenek ayrıldı ve proje aşamasına gelindiyse, TOKİ’miz nasıl ki proje aşamasına devam ediyorsa;  ben eminim bu 6. bölge teşvikinden de yararlanmak için yetkililerin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Şimdiden ilçem için emek verecek, bize destek olacak, tüm kamuoyuna, siyasi parti il başkanlarımıza, herkese teşekkür ediyorum. Bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com