Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Nisan 2023 299 Görüntüleme

İTTİFAKLARIN SEÇİME NASIL GİRECEĞİ BELİRLENDİ.ELAZIĞ’DA LİSTELER NASIL OLACAK?

14 Mayıs seçimlerine 38 gün kala Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile Emek ve Özgürlük İttifakı’ndaki partilerin seçime nasıl girecek?

Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin 14 Mayıs milletvekili seçimlerine hangi listelerde seçime gireceği “büyük oranda” netleşti. CHP ve İyi Parti, 12 ilde ortak liste yapma kararı aldı. DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin CHP listelerinden seçime gireceği öğrenildi.

Millet İttifakı’nda seçimlere CHP ve İyi Parti’den oluşan iki ayrı liste ile seçime girme ihtimali ağırlık kazandı. DEVA, Gelecek Partisi, Saadet ve Demokrat Parti’nin CHP listelerinde ayrılacak kontenjanlardan seçimlere girmesi bekleniyor. Bu partilerin 30-40 milletvekili çıkarma hedefi var.

Ancak DEVA Partisinin kendi logosuyla ittifak içinde seçimlere girmek istediği de kulislere yansıyan bilgeler arasında.

DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek. 4 partinin logoları seçim pusulasında yer almayacak.

Gelecek ve Deva Partisi daha önce hiç seçime girmemişti.

Öte yandan CHP ve İYİ Parti’nin 12 ilde ”Fermuar Sistemi” ile seçimlere girecek. Elazığ’da listelerin nasıl belirleneceği ise yavaş yavaş netlik kazanıyor. Buna göre Adıyaman, Aksaray, Bartın, Bayburt, Düzce, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Malatya, Rize, Van ve Yozgat’ta, CHP ve İYİ Parti aday listeleri oy oranına göre bir CHP,  İYİ Parti – ya da İYİ Parti, CHP adayı olacak şekilde belirlenecek.

Elazığ’da ise Cumhur İttifakı Listeleri AK Parti ve MHP olarak, her partinin kendi logosu ve adayları ile belirlenecek.

Millet İttifakı bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti de kendi listeleri ile seçimlere girecek.

Güçlü aday adaylarının yarıştığı listelerle seçimler kıran kırana bir mücadele ile geçeceğe benziyor.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com