Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 7 Nisan 2023 422 Görüntüleme

ÇÖZÜM KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN TENCERELERİ BU KEZ DEPREMZELER İÇİN KAYNIYOR

Elazığ Çözüm Kültür Derneği geleneksel olarak her yıl Ramazan ayında dağıtığı yemek menüsünü, bu yıl ücretsiz olarak ihtiyaç sahibi depremzedeler için çıkarıyor. Kurulduğu günden beri, özellikle Ramazan aylarında iftar menüsü  çıkararak ihtiyaç sahibi insanlara bir nebze de olsa katkıda bulunmak isteyen dernek, bu yıl çıkardığı yemekleri depremzede ve ihtiyaç sahipleri için tamamen ücretsiz olarak veriyor. Dernek ayrıca hasta ve evinden çıkamayan vatandaşların evine yemek götürüyor.

Çözüm Kültür Derneği Başkanı Bülent Seçkin Düztaş, dernek olarak 5 yıldır faaliyetlerde bulunduklarını ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek için çalıştıklarını belirtti. Düztaş, pandemi döneminde, deprem zamanında sosyal yardımlarla birlikte  ihtiyaç sahiplerine de yardımları ulaştırabilmek için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, 6 Şubat depreminde bölgeye ilk giden kuruluşlardan biri olduklarını ifade etti. Düztaş, depremin ilk 10 günü bölgeye yoğun yardımlar yapılmasına rağmen, onuncu günden sonra yardımların azaldığına dikkat çekerek, depremzedelerin hala büyük oranda yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi.

RAMAZAN AYINDA İFTAR SOFRALARIMIZ DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN

Dernek olarak Elazığ’da yaşayan ihtiyaç sahibi depremzedeler için ücretsiz iftar yemeği dağıttıklarını belirten Bülent Seçkin Düztaş, destekçilerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

”Bizim uzun yıllardır devam eden bir derneğimiz var. Çözüm Kültür Derneği isminde. Çözüm Kültür Derneği, yaklaşık 5 yıldır her konuda vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyor. Pandemi döneminde, özellikle Karaçalı çeşmelerindeki hijyeni sağlamak, bazı bölgelerdeki çöplerin temizlenmesi, ihtiyaç sahibi  insanlara yardımlar gibi çeşitli faaliyetlerimiz var. Biz üç yıldır düzenli olarak Ramazan ayında iftarda ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek çıkartıyoruz. Bu sene de bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Bu geleneğimizi biraz daha geliştirerek güncel duruma göre değerlendiriyoruz. Biliyorsunuz yakın bir zamanda bir deprem oldu. 6 Şubat’ta olan depremin sabahı biz bölgeye belki de ilk giden kurum ve kuruluşlar arasındaydık. Biz gittiğimizde maalesef enkaz altında hala insanlar vardı, yardımlarımızı ilettik. Öncelikle enkaz kaldırma çalışmalarında bulunduk. Sonrasında bölgedeki insanların ihtiyaçlarını karşılama yönünde 30 gün devam eden sürekli bir yardım faaliyetlerimiz oldu. Biz özellikle çok fazla bu durumları medyaya yansıtmadık. Çünkü yardımın gizlisi makbuldür. Yaptığımız bu açıklamaları veya bizim kendi sosyal medyamızda paylaştığımız açıklamaların tabii ki sebepleri var. Bunun en önemli sebebi de bir şey yapıldığı zaman bunun bir kartopu gibi büyümesi için, tabii ki bunun bir şekilde duyulması da lazım netice itibariyle. Biz 30 gün boyunca bütün deprem bölgelerindeki tüm illeri, tüm ilçeleri tüm beldeleri, ekibimize gezdik. Oraya çeşitli yardımlarda bulunduk. Gıda yardımları olur, iç çamaşırı yardımları olur, kadın ihtiyaçları, temizlik malzemeleri, hijyen malzemeleri. Bütün bunların hepsini kendimizin karşılaması mümkün değil. Özellikle destekçilerimize de teşekkürlerimizi iletmemiz lazım.”

DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI ŞİMDİ DAHA FAZLA

Depremin ilk günlerinde vatandaşların ve yardım kuruluşlarının büyük bir duyarlılıkla yoğun bir şekilde yardım ettiğini ifade eden Düztaş, ilk 10 günden sonra yardımların azaldığını, ancak şu anda deprem bölgesindeki vatandaşların yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bu konuda dernek olarak ellerinden gelen gayreti harcadıklarını belirten Düztaş şunları söyledi:

”Yalnız bizde şöyle bir problem var. Deprem olduktan sonra halkımız gerçekten çok büyük yardımlarda bulundu. Ama o ilk 10 gün yapılan yardımlar maalesef onuncu günden sonra azalmaya başladı. Dün itibariyle ihtiyaçlar çok daha büyüdü. Çeşitli şekillerde ilimize gelen depremzedeler var. Onların gıda ihtiyaçları var. Bir şekilde başını sokacağı bir ev bulmuş, ama yemek pişiremiyor, tüpü, ocağı yok. Biz Bu doğrultuda daha önce iftar için düzenlediğimiz yardımı, bu sene depremzedeler için vermeye karar verdik. Ramazanın ilk gününden beri bu kampanyamız devam ediyor.Elazığ’da  Ay Işığı Kafe-Özel Hayat Hastanesi karşısındayız. Bizim şöyle bir durumumuz da var;  İftar saatinde yemek veriyoruz ama, bu kulla Allah arasında bir şey. Oruç tutsun tutmasın tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı bekliyoruz. Yemeklerimiz tamamen ücretsizdir. Gelenlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Bu arada biz ilimizde çeşitli şekillerde hastanelerde olan, veya evlerinde yaralı olan, hasta olup iftar saatinde buraya gelemeyen depremzedelere de araçlarımızla yemek servisinde bulunuyoruz. Tabii bu konuda bu işin daha da büyümesi için duyarlı vatandaşlarımız olursa yardımlarını bekleriz. Bu yardımlar mutlaka depremzedelere ulaşacaktır.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com