Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI, SİYASET, Uncategorized 7.04.2023 1198 Görüntüleme

KULİS HABERLERİ…………ELAZIĞ’IN “İYİ”Sİ İRFAN SÖNMEZ Mİ OLACAK?

Sevgili Okuyucular;

Seçimlere az bir zaman kala adaylık listeleri birer birer partiler tarafından açıklanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin Elazığ Aday listesi açıklanmıştı. Açıklanan liste kimini memnun ederken, kimisi içinde hayal kırıklığına yol açmıştı.

Diğer partilerin aday listeleri de kamuoyu tarafından heyecanla bekleniyor. Ankara’daydım. Bir gazeteci olarak ilk işim kulislere kulak kabartmak oldu. Ankara’da siyasi trafik epey kalabalık. Tabi bizim işimiz Elazığ. Elazığ’daki aday listelerine dair bilgiler ilgi alanımızda.

CHP’de ilk sıradaki isim belli. O nedenle listenin kalan kısmı merak konusu.

Ali Özcan da yarın yapacağı miting havasındaki referandumla bağımsız adaylığı konusunda kamuoyundan destek isteyecek. CHP’ de işler zora girebilir.

Elazığ’da gözler AK Parti ve İYİ Parti’ ye çevrilmiş durumda.

Duyumlarıma göre AK Parti’den sürpriz isimler listeye girecek. Ama konuyla ilgili olarak konuştuğum kimse ser verip sır vermiyor. Yeni isimleri siyasi arenada görmemiz çok da sürpriz olmayacak..

Günün Kulis bilgisi İYİ Parti’den. İYİ Parti’nin en iddialı aday adayı İrfan Sönmez. Sönmez lafını esirgemeyen, savunduğu düşüncenin arkasında sonuna kadar duran kişiliği ile tanınıyor. Bir hukukçu olarak ‘adalet’ kavramına çok önem veriyor. Nitekim Elazığ İl Teşkilatında Temayül Yoklaması yapılma talebi bizzat Sönmez’den geldi. Geçtiğimiz hafta yapılan temayül yoklamasında İrfan Sönmez, Elazığ’ daki parti üyelerinin ilk tercihi oldu.

KULİSLERDE SÖNMEZ’İN 1. SIRADAN ADAY OLMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Temayül sonrası gözler genel merkeze çevrildi. İYİ Parti’nin Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı kim olacak diye beklenirken, kulislerde Sönmez’in birinci sırada olacağı ve  bunun neredeyse kesinleştiği konuşuluyor.

İrfan Sönmez doğru bir seçim mi diye soranlarınız olacaktır. Bence tam da İYİ Parti ve Elazığ için İrfan Sönmez, sadece İYİ Parti için değil, Elazığ siyaseti için de çok ses getirecek bir siyasetçi olacak. Bilenleriniz vardır. Sönmez,  güçlü bir siyasi isteyenler için biçilmiş kaftan. .Sönmez dava adamıdır. İdeolojisinin, inandığının peşinden gider. Duru, durağı, geri adım atması yoktur. Ucunda idama bile gönderilecek olsa düşüncelerinden, ülküsünden asla ödün vermez. Partizan değildir vesselam. O nedenle diyorum. Sönmez seçildiği takdirde Elazığ tarihinin en ses getiren vekillerinden biri olacaktır. Ki partide de bu görüşü savunan kişi sayısı azımsanmayacak düzeyde.

Gelen bir diğer bilgi de 2. sırada Kerim Eflatun’un olacağı yönünde.

Diğer önemli bir kulis de her partinin listesinde en az bir kadın adayın olacağı…

9 Nisan’da resmi aday listeleri açıklanacak. Ondan sonra adaylar ve partiler arası kıran kırana bir mücadele başlayacak. Temennimiz halkımız için en iyisi olan vekillerin mecliste bizi temsil etmesi yönünde.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com