Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET, Uncategorized 8 Nisan 2023 348 Görüntüleme

ALİ ÖZCAN HALKA SESLENDİ: ” GENEL BAŞKANIN DEĞİL, HALKIN İRADESİ İLE SEÇİLMİŞ BİRİ SİZE İLAÇ OLUR”

CHP 26. Dönem Milletvekili Ali Özcan gerçekleştirdiği açık hava mitinginde Adaylık konusunu halka sordu.

CHP 26.Dönem Milletvekili Ali Özcan 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler için CHP İl Teşkilatında parti tabanına sorulara bir ön seçim yapılmasını talep etmiş, talebinin karşılanmaması durumunda bu konuyu Elazığ Halkına soracağını söylemişti.

Elazığ Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa konuşan Ali Özcan önseçim talebinin haklı bir talep olduğunu vurguladı. Demokratik hak talebinin yerine getirilmediği için bağımsız olarak milletvekili adayı olacağını ifade eden Ali Özcan yoğun bir katılımın gözlemlendiği Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti.

ELAZIĞLI OLMAK KOLAY DEĞİLDİR, BEN ELAZIĞ’IN ÖZ EVLADIYIM

Siyasi hayatı boyunca hiç bir otorite karşısında boyun eğmediğini ifade eden Ali Özcan, Elazığlılara haklarının savunucusu olacağına ve Elazığ için hizmet vereceğine dair söz verdi. Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

2011 yılında Parti Teşkilatı İstanbul’dan değil Elazığ’dan Milletvekili olarak başvurmadığım halde beni görevlendirdi. O gün öyle bir destek verdiniz ki hepinize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum ve minnettarım.

Dışarıdan gelenler kendini toprağın evladı öz evladı olarak tanıtacaklar. Elazığlı olmak kolay değildir.  Burada doğacaksın, burada büyüyeceksin, ailenin ocağı burada tütecek. Senin izin olacak burada. Hatır izin olacak, gönül izin olacak. Gönül izin yok, hatır izin, yok devletin gücüyle gel buraya; ”Ben Elazığlıyım de”  Elazığlılık başka bir şeydir.

HİÇBİR GENEL BAŞKANIN BENİM ÜZERİMDE İMZASI YOKTUR

2015 yılında İstanbul milletvekilliği döneminde de Elazığ2dan kopmadığını, Elazığ’ın sorun ve taleplerini sürekli mecliste dile getirdiğini ifade eden Ali Özcan, yapılan haksızlıklara karşı, partinin ve halkın çıkarlarını gözetmek adına beklediğini dile getirdi. Özcan sözlerine şöyle devam etti:

”2011’den sonra 2015’te ben yine size gelmek istedim. Sizin milletvekili adayınız olmak istedim Sayın genel başkanla görüştüm. ”İstanbul’da ön seçim yapacaksınız. Yıllarca parti içerisinde demokrasiyi savunmuş, ön seçimi savunmuş bir arkadaşınızım. Hiçbir genel başkanın benim üzerinde bir imzası  yoktur. İddia ediyorum.   Yıllarca ön seçimi savunan Ali Özcan İstanbul’da ön seçime girdi. Ön seçimden çıkarak, İstanbul milletvekili oldum. Ne oldu İstanbul milletvekili olunca? Sizden koptu mu? Mecliste konuştum. Elazığ’ı  konuştum. Elazığ’ın 4 milletvekili vardı. Ben 5. milletvekiliyim dedim. Elazığ’ın deprem problemlerini söyledim, Elazığ’ın yatırım problemlerini söyledim, Elazığ’ın kalkınması için, eğitimi için, sağlığı için ne yapılması gerektiğini söyledim.

2018 SEÇİMLERİNDE DAHA PARTİ MECLİSİ ONAYI OLMADAN BAŞKA BİRİNİ MİLLERVEKİLİ OLARAK ATADILAR, SUÇ İŞLEDİLER

Sizden gönül olarak asla kopmadım. Sizin bir evladınız ve bir kardeşiniz olarak o dönem bittikten sonra  2018’de ön seçim yapılmadı.  İyi Parti ile de bir ittifak vardı. Ben sayın genel başkanımdan Elazığ’ı talep ettim. Dedim ki; ”Sayın Genel Başkanım. Şimdi iyi Parti ile bir ittifak var .2011’de bu Elazığlılar her şeye rağmen bu Elazığlı kardeşlerim, Gakkolarım, bacılarım, gençlerim  beni istiyorlar.  45 bin oy vermiş insanlar,  ben o ittifakta partiye  15-20 bin daha alırım,2 vekil getiririm. Eğer getirmezsem siyaseti bırakırım.”  dedim. Halkın huzurunda  hemşerilerimin huzurunda bunu söylüyorum.Yalansa yalan diyecekler .Dolayısıyla ben bunu söyledikten  bir hafta sonra, Parti Meclisi belli olmadan  bir başka ilin milletvekilini bir başka ilin çocuğunu buraya  milletvekili olarak atadılar, suç işlediler. O gün partimi sıkıntıya soymayayım düşüncesiyle  hareket ettim. Parti terbiyesiyle yetişmişim, parti kültürü ile yetişmişim. Siyaseti ahlaklı ve açık olarak yapan bir adamım. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmadım bugüne kadar ve yapmayacağım. Bu gün burada, bu Cumhuriyet Meydanı’nda size söz veriyorum. Parti meclisi belli olmadan milletvekilliğini kabul etmek bana göre etik değildir. Başkaları bunu etik görebilir. Dolayısıyla o gün  Cumhurbaşkanlığı seçimi de vardı, sesimizi çıkartmadık. Bunu kızılcık şerbet manasında düşündük. Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik dedik.”

DEMOKRASİ ÖNCELİĞİMİZ İSE, SANDIK KURACAK, HALKA SORACAKSINIZ

Parti içerisinde, parti örgütünün Elazığ’da önseçim yapması talebini 2021 yılından beri bulunduğu her platformda dile getirdiğini söyleyen Ali Özcan,   ”2021’den beri Sayın Genel Başkanla yaptığım görüşmeler ve de televizyonda sizlerle paylaştığım düşüncelerinde biliyorum ki Elazığ’da ön seçim yapın örgüt karar versin. Cumhuriyet Halk Partisi  Sayın Genel Başkanımız ne diyor? ” Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandıracağız’ diyor. Eğer demokrasi bizim önceliğimiz ise, parti içi demokrasi bizim önceliğimiz ise; o zaman ne yapacaksınız? Sandığı kuracaksınız, halka soracaksınız, örgüte soracaksınız. 30 yıldır bu partinin bütün milletvekillerini genel başkanlar soruyorlar. Tanımadığımız, selam vermediğimiz,  tokalaşmadığımız insanları gelip sandıktan Milletvekili olarak çıkartıyorsunuz. Oldu mu şimdi bu?  Ben geldim burada herkesin elini sıktım. Çıksınlar, gelsinler bu meydana. Yüzleri varsa bu milletin  ellerini sıksınlar da göreyim.” dedi.

GENEL BAŞKANIN DEĞİL, HALKIN İRADESİ İLE SEÇİLMİŞ BİRİ SİZE İLAÇ OLUR

Demokrasilerde temsil makamının halkın oyuyla seçilmesinin önemine vurgu yapan Ali Özcan, halkın oyuyla seçilmiş vekillerin, partiden ve genel başkandan önce halka sorumluluğu olacağını vurgulayarak şunları söyledi:

”Milletvekili olmuş, halkın iradesi ile aday olmuş, iktidar olmuş adam ilaç olur size. Şimdi genel başkanların belirlediği milletvekilleri, kendisine ve vicdanına ters gelse bile, genel başkanları aşma imkanları var mıdır,? Yoktur. Ama ben halktan yetki almışsam, halkın iradesiyle milletvekili olmuşsam benim sorumluluğum size aittir. Siz yetkinizi bana vermişsiniz,  sizinle vereceğim karara Allah’tan başka hiç kimse müdahale edemez.

SİYASETTEN VE KOLTUKTAN KİMSENİN ZENGİNLEŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM

Elazığ vatandaşlardan destek sözü isteyen Ali Özcan, ‘milletvekilliği makamının zenginleşme makamı olmadığını söyledi. Bu konuda seçildiği takdirde, bir Elazığlı olarak, koltuktan zenginleşme düşüncesi olan kimseye geçit vermeyeceğinin sözünü veren Ali Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ”Makam, başkanlık, vekillik  konusunda kim olursa olsun;  siyasetten ve siyasetin verdiği koltuktan, makamdan kimse para kazanmayacak. Kimse zenginleşmeyecek. Size söz veriyorum; bugüne kadar olanlara karışmıyorum, ama  bundan sonra Elazığ’da, ben de dahil olmak üzere, seçilsem veya seçilmesem, bu meydanda söz veriyorum. Koltuğundan zenginleşme düşüncesi olan veya onu yapan insanlar sorunu da halledeceğim, cevabını da ben vereceğim.”

BEN GENEL MERKEZE EĞİLMEM,  ALİ ÖZCAN OLARAK SEÇİLSEM DE SEÇİLMESEM DE; HALKIMIN HİZMETİNDEYİM

Seçilsin ya da seçilmesin Elazığ ile bağının hiç bir zaman kopmadığının ve kopmayacağının da altını çizen Ali Özcan, nerede ve hangi koşullarda olursa olsun önceliğinin Elazığ ve Elazığ halkı olduğunu söyleyerek ”Ben Elazığ’ın öz evladıyım. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Gücüm yettiği, nefesim yettiği sürece Elazığlı hemşerilerimin yanında olacak Elazığ’a hizmet edeceğim dedi. Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:
”Şu cümle ne kadar güzel? Ben genel başkanlığa, Genel merkeze de eğilmem. Örgütüme, teşkilatıma ceket iliklerim. Ben size de halkıma da arkadaşlarıma da, Gakkolarıma da, bacılarıma da, hele hele gençlere, hele hele kadınlara diz çökerim. Ben diz çöken bir milletvekiliyim. sizin için, sizin haklarınız için Elazığ’ın hakları için, Elazığ’ın yatırımı için, kalkınması için, eğitimi için, işi ve aşı için, size diz çöken adam, eğer yapmazsa ona ayağa kalkacak kadar gücü ve kuvveti olan bir Ali Özcan olarak emrinizdeyim.”

Konuşma sonrasında meydanda toplanan vatandaşların arasına inen Ali Özcan vatandaşlarla sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ELAZIĞ-PERTEK YOLUNDA KAZA

ELAZIĞ-PERTEK YOLUNDA KAZA

Tema Tasarım | Osgaka.com