Ana Sayfa GÜNDEM 8 Nisan 2023 295 Görüntüleme

ELAZIĞLI ESNAF İŞ YERİNİ AÇARKEN YARALI BULDUĞU EBABİL KUŞUNA YARDIM ETTİ

Bugün sabah saatlerinde iş yerini açmak isteyen Mücahit Aydın isimli esnaf yere bir ebabil kuşunun düştüğünü gördü. Uçmakta zorluk çeken kuşa yardım eden Elazığlı esnaf Mücahit Aydın, kuşu tedavi ettirdikten sonra doğal yaşam alanı olan doğaya geri bırakacağını bildirdi.

Kur’an-ı kerimde yer alan ayetlere konu  olmasıyla birlikte İslami temsiliyeti ile bilinen bu kuş türünün gece ve gündüz havada kalabilmesi, aynı zamanda uçarken uyuyor olabilmesi en çok dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Yaralı kuşun özel bir türe sahip olduğunu ver yer yüzüne kolay kolay düşmeyeceğini bildiren Elazığlı yardımsever esnafımız Mücahit Aydın;

“Sabah saatlerinde iş yerimi açmaya geldiğimde bu kuşun yere düştüğünü gördüm. Daha sonra kuşun uçamadığını fark edince yardım ettim. Ebabil kuşu islamiyette temsiliyeti olan bir kuş bildiğim kadarıyla bu kuşlar kolay kolay yer yüzüne düşmez. Yaralı kuşumuza gerekli tedavileri yaptırdıktan sonra onu tekrar ait olduğu yere doğaya salacağım.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com