Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 10 Nisan 2023 442 Görüntüleme

CHP 2.SIRA(SAADET PARTİSİ) MİLLETVEKİLİ ADAYI AKIN: KİMSENİN KONUŞMAYA CESARET EDEMEDİĞİ KONULARI KONUŞTUK, ÇÖZDÜK

Millet ittifakı çatısı altında CHP 2. Sıra Milletvekili adayı olarak seçimlere girecek olan Saadet partisi Milletvekili adayı Abdullah Akın seçim çalışmalarına başladı. Bu güne kadar il başkanlığı döneminde Elazığ’ın bütün sorunlarını tek tek gözlemlediğini, çözümüne yönelik projeler hazırladığını ifade eden Abdullah Akın, milletvekili seçildiği takdirde Elazığ’ın Bölge lideri il olacağını söyledi. Elazığ için hazırladıkları projeleri kamuoyuyla paylaşan Abdullah Akın konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kimsenin bir yanlışı ve bir ihmali konuşmaya cesaret edemediği konuları konuştuklarını, konuların üzerine giderek çözüm arayışlarında bulunarak çözdüklerini söyledi.

Abdullah Akın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Millet ittifakının bir bileşeni olan Saadet Partisi adına, Cumhuriyet Halk Partisi listesinden 2. Sıra milletvekili adayı olarak  yola birlikte çıkmış olduğum tüm milletvekili adaylarına Cenabı Hak’tan muvaffakiyetler diliyorum.

İl Başkanlığım döneminde;
3 yıl boyunca Elâzığ’ın mahallelerini, köylerini, beldelerini, ilçelerini birçok defa gezerek sorunları yerinde gördük, dinledik, notlar aldık ve projeler ürettik. Bunları kamuoyu ile paylaştık. Kimsenin bir yanlışı ve bir ihmali konuşmaya cesaret edemediği konuları konuştuk, konuların üzerine giderek çözüm arayışlarında bulunduk ve çözdük.
İnşallah yetki verdiğinizde bir milletvekilinin neler yapabileceğini, sınırları ne kadar zorlayacağını, ne kadar etkili olduğunu hep birlikte göreceğiz. Hiç bir ayrım gözetmeden, merkez ilçe dâhil, tüm ilçelerimizi yaygın bir kalkınma anlayışı ile kalkındırmak boynumun borcu olacaktır. Çocuk yaştaki evladımızdan kâmil yaştaki insanımıza kadar, hiç bir din, dil, ırk, mezhep ve parti ayrımı gözetmeksizin herkesin milletvekili olacağımı kendime bir görev sayıyorum, söz veriyorum.

-İlimizin başta işsizlik sorununu çözeceğiz.
-Her ilçeye, yöreye iş imkânı sunacak ve ticaretini kalkındıracak tesisler kuracağız.
-Elazığ’da tarım ve hayvancılığı ayağa kaldıracağız.
-Tüm ilçelere tarımsal sulama sistemlerini kuracağız.
-İlçelere sözünü verdiğim tüm köprü ve bağlantı yollarını yapacağız.
-Tüm ilçelere, hak ettiği sayıda, söz verdiğimiz konutları yapacağız.
-İlçelere turizm yatırımı yapacağız.
-Hazar gölünü ayağa kaldıracağız. Yeşillendireceğiz, temizleyeceğiz, yatırım yapacağız.
-İlçelerimizdeki hastaneleri tam donanımlı hale getireceğiz.
-İlçelerdeki eğitim sistemini tam donanımlı hale getireceğiz.
-Doğal gaz gitmeyen yerleşim yerlerine doğalgaz ulaştıracağız.
-Muhtarlarımızın her sorununa koşacağız.
-Köylerde yerleşim yerlerine yakın taş ocaklarını, atık tesislerini kaldıracağız.
-İlimizin maden zenginliklerini ilimize kazandıracağız.
-İşadamlarımızın, esnaflarımızın karşılaştığı her zorluğu kaldırmak, işlerini büyütmelerini kolaylaştırmak için en büyük çabaları harcayacağız.
-Basınımızın, bağımsız ve hür haber anlayışlarını koruyacağız, onların ayakta kalabilmelerini garanti altına almak için uğraşacağız.
-Spor kulüplerinin ayakta durmasını ve kendilerini geliştirmelerini temin edeceğiz.
-Ve daha nice sorunları muhterem hemşerilerimizin paydaşlığı ile çözeceğiz.

-Elazığ’ı Bölge Lideri Yapacağız!

Şunu çok açık ifade etmek istiyorum;
Sadece seçim döneminde milletin karşısına çıkanlar, Elazığ’ın problemini bilemez, bilmediği için de çözüm üretemez. Daha önce Elazığ’ın sorunlarına kayıtsız kalıp bir ihmali ve istismarı konuşmaya cesaret edemeyen, açıklama bile yapmayanlardan kimseye fayda gelmez.

Tüm bunlardan dolayıdır ki; Her bir ferdimizin oylarına talip olduğumu ifade etmek istiyorum.”

ABDULLAH AKIN KİMDİR?

1983 Elazığ doğumlu olan Abdullah Akın, İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı.
2006 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Elektronik Ana Bilim dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.
2010 yılında Türkiye’nin ilk LED ampul üretim tesisini Elazığ’a kuran AKIN, yılın Mucidi Ödülünü, yılın İnovatif Yatırımı Ödülünü, Yılın Sosyal Girişimcisi Ödüllerini kazandı.
2018 yılında Türkiye’nin ilk Milli ve yerli silah taktik fenerini üretip Deniz Kuvvetlerinin kullanımına
sundu ve NATO onay kodu aldı. Savunma, Harp ve Elektronik sanayiine, milli menfaatlere yönelik çeşitli çalışmalara imza attı.
Elazığ’da faaliyet gösteren birçok Dernek ve STK’da görev alan AKIN, geçmişte Milli Gençlik Vakfı Ortaöğretim ve Üniversite Başkanlığı görevlerini bulundu.
Uzun süredir yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı MÜSİAD İşadamları Derneği üyeliği devam etmektedir.
Elazığ’da faaliyet gösteren Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi yönetim kurulu yedek üyesi olan AKIN, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU tarafından 2020 yılında Elazığ İl başkanı olarak atandı. 3 yıl boyunca Elazığ İl Başkanlığı görevini icra eden Abdullah Akın, Elazığ teşkilatını üye çalışmalarında ilk beş il arasına soktu. Bu başarısı nedeniyle 2022 yılında Genel Başkan Temel KARAMOLLAOĞLU tarafından kendisine ödül takdim edildi.
2023 Milletvekilliği seçimlerinde 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ 2. Sıra milletvekili adayı gösterilen Abdullah Akın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • Necdet Kokturk :

    Nisan 10, 2023-11:03 am

    Maşallah bu genç yasta bu kadar başarıyı gerçekleştirmiş bı hemşerimizin memleketimize katkısı olur Allah’ın izniyle

Tema Tasarım | Osgaka.com