Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 10 Nisan 2023 294 Görüntüleme

“OKUL SPORLARI İL İÇİ HALKOYUNLARI YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

Halk oyunları federasyonu Elazığ il temsilciliği, okul sporları il içi halkoyunları yarışması Yakup Kılıç Spor Salonunda düzenlendi. .Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yakup Kılıç Spor salonunda gerçekleşen yarışma oyuncuların gösterilerini sergilemesi ile başladı. Birçok önemli ismin katılım sağladığı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.  Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Emre Kaya yarışmacılara başarılar diledi.

Yarışmada en az yarışmacı minikler kadar aileleri de heyecanlıydı. Geleneksel halk oyunları ile kültürümüzü temsil eden ve yarışmada birincilik elden eden Namık Kemal ilk okulunu temsil eden yarışmacılardan Feyza Tunç’un Velisi İrfan Tunç, yarışma ile ilgili görüşlerini bildirdi. “İlimizin kültürel değerlerinden biri olan halk oyunlarında miniklerimizi böylesine hevesli ve başarılı görmek bizi onurlandırıyor” ifadelerine yer veren Tunç;

Kızım Feyza Tunç kendi isteğiyle halk oyunları kursuna gitti ve severek gittiği kursta başarılı oldu. İl içinde yapılan okul sporları yarışmasına katıldılar.

Yarışmada temsil ettikleri Namık Kemal İlkokulu minikler kategorisinde birincilik elde ederek bizi gururlandırdı. Kızımın Elazığımızın kültürü olan halk oyunlarını en iyi şekilde sergileyerek 1. olması mutluluk verici. Bundan sonraki yarışmada ilimizi temsil etmesi kültürümüzü farklı ilerde katılacakları yarışmalarda sergilemesi tabi ki bir baba olarak mutluluk verici.

Kızımla gurur duyuyorum. Umarım bundan sonra ilimizi ve folklor kültürümüzü daha iyi yerlere getirirler. Bu başarıda büyük payı olan okul müdürümüz ve hocalarına çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Bütün minik yarışmacılarımızı büyük bir performans göstererek 1. oldukları için kutluyorum.”dedi.

YARIŞMADA DERECE ALAN OKULLAR

Minikler 2. Final okulları
Minikler 1. Namık kemal ilk okulu

Yıldızlar 2. Limak ortaokulu
Yıldızlar 1. Mustafa Kemal ortaokulu

Gençler 2. Şehit oktay bulun Anadolu lisesi
Gençler 1. Elazığ mesleki ve teknik Anadolu lisesi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com