Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 15 Nisan 2023 261 Görüntüleme

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ ADAY TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi, 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde Elazığ Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi.
14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Elazığ Milletvekilleri Aday Tanıtım Toplantısı, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantı çerçevesinde 3 CHP 1 Saadet Partisi ve 1’de DEVA partisinden olmak üzere toplamda 5 milletvekili adayının isimleri ve unvanları ile kürsüye davet edilerek partililere tanıtımı yapıldı.
Kendilerini yalnız bırakmayan Elazığlı vatandaşlara teşekkürlerini ileten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün bu tablo Türkiye’nin örnek alması gereken ve Türkiye’de örnek olması gereken tablodur. Çünkü inançlar, değerler ve milli duygular üzerinden siyaset yapmayacağız. Herkesin inancına ve yaşam tarzına saygı duyacağız. Çünkü herkesin inançları, değerleri, soyu ve sopu kendi namusu ve şerefidir biz onlara saygı duyup sahip çıkacağız. Bugün buradaki tablonun 50 yıl öncelik bir hatırası var. 1974 CHP MSP hükümeti Başbakan Bülent Ecevit Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, ikisini de Allah rahmet eylesin. İki insanın da mekanı cennet olsun. O iki siyaset ve devlet adamı milliyetçiliği, vatanseverliğini Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına yazarak oradaki soydaşlarımızın özgürlüğünü getirdi. Bugün de Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ahmet Davutoğlu’nun ve Doğru Yol Partisi Başkanı Gültekin Uysal’ın bir arada olmalarının amacı siyasi koltuk kapmak değil ülkenin geleceğine, gençlerimizin geleceğine umut olmak. Devleti cumhuriyetin temel değerleriyle bütünleştirip ve devleti yeniden liyakat esasına göre kurmaktır. Erbakan’ın inançlarını Bülent Ecevit’in inançlarını Turgut Özal’ın devlet adamlığını ve Erdal İnönü’nün mütevaziliğini hepsini o masada görebilirsiniz. O masada Türkiye’nin yönetimine yansıtacağımız iradeyi de görebilirsiniz. Bugün Elazığ’da gördüğünüz tablo Elazığ tablosu değil Türkiye’nin tablosudur” dedi.

Konuşmalarına devam eden CHP Milletvekili Erol, “28. dönem de gerek parlamento görevimizde gerekse de devlet görevlerimizde hangi sıfat ve görevle olursak olalım yine Elazığ’ı temsil ettiğimiz gibi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Her yerde olacağız. Her yerde Elazığlı olmanın onurunu, gururunu ve şerefini size yaşatmaya söz veriyorum. Seçildiğim günden beri hep söylediğim bir şey var. Bir ilden 4 milletvekili ile 1 milletvekili seçilmesi arasında bir fark yok. Önemli olan her düşünceden partiden milletvekilleri olsun ki farklı bakış açıları getirerek bir konu üzerinde değişik düşünceler üzerinde oturup anlaşabilmek adına her partiden milletvekilleri olsaydı da bu kentte siyaset tekelleşmesini kırsaydı ama görüyorum ki AK Partinin 4 milletvekili ile geldiği Elazığ’da dördü de gitti dördü de değişti. Bir partiden 4 milletvekili seçilmenin bir anlamı yok. Bu şehir, gelecekle ilgili umut yaşamak istiyorsa, kalkınmak istiyorsa inanın her partiden milletvekili olsun. Bizim listemizde her partiden aday var. 8 Mayıs’ta Genel Başkanlarımız ve Partimizin Genel Başkanı Elazığ’da olacak. O gün çok anlamlı bir gün olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com