Ana Sayfa GÜNDEM 15 Nisan 2023 264 Görüntüleme

PROF. DR. HAYDAR BAŞ VEFATININ 3. YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI

Bağımsız Türkiye Patisi Elazığ İl Başkanlığı Partinin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın vefatının 3. yıl dönümünde anma programı düzenledi.

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma programına Bağımsız Türkiye Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hakan Şekercigil, Partililer, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Bağımsız Türkiye Patisi Kurucu Genel Başkanı Merhum Prof. Dr. Haydar Baş’ın anıldığı gecede duygu dolu anlar yaşandı.

KENDİNDEN SONRAKİ DÖNEMİ DÜŞÜNEREK DİZAYN ETMİŞTİ

Düzenlenen gecede açıklamalarda bulunan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı, Haydar Baş’ın ülkesine sevdalı bir kişiliğe sahip olduğunu vurguladı. Genel Başkan Yardımcısı Kayacı açıklamalarının devamında;

“Bu ülkenin toprağına aşıktı, çakılına aşıktı, Kürt’üne, Laz’ına, Türk’üne, Alevi’sine, Sünni’sine bu toplumun A’dan Z’ye her şeyine aşık bir insandı. Prof. Dr. Haydar Baş hocamla beraber 47 yıllık beraberliğimde şunu gördüm o zeki bir insandı kendisinden sonraki dönemi düşünerek dizayn etmiş bir insan” ifadelerini kullandı.

BIRAKTIĞI ESERLERİN  TÜRKİYE İÇİN UMUT OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Merhum Haydar Baş’ın iyi bir gönül adamı olduğunu ve bıraktığı eserlerin Türkiye için umut olacağını vurguladı.

Milletvekili Erol açıklamalarının devamında;

“Hocayı saygıyla anmak lazım. Hoca, iyi bir bilim, ilim, siyaset ve iyi bir gönül adamıydı. Hocam gerçekten Türkiye için bir kayıptı. Ama bıraktığı eserler ve kadroları Türkiye için umut olacağını düşünüyorum. İnşallah Hüseyin Baş’ta 28. Dönemde parlamentoda sırt sırta vereceğiz gönül gönüle vereceğiz birlikte Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini en iyi şekilde gündeme getireceğiz”  dedi.

TAŞAR “GERÇEK İLİM ADAMLARININ VE VATANSEVERLERİN TAKDİRİNİ TOPLAMIŞTIR

Program konuşmacılarından Merve Taşar, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Kurucu Başkanı Haydar Baş’ı anarken göz yaşlarına hakim olamadı. Duygu dolu anların yaşandığı konuşmasında Merhum Baş’ı anan Taşar, “. Fedakarlıklar, mücadeleler ve çilelerle geçen bir ömür.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın bilim insanı kimliğine dikkat çeken Taşar;

“Benim özellikle dikkat çekmek istediğim özelliği bilim adamı kimliğidir. Fedakarlıklar, mücadeleler ve çilelerle geçen bir ömür. Bir hayat düşününki imkansızlıklarla ve zorluklarla hayata karşı sıfırdan başlayıp öğretmenlikten Profesörlüğe kadar yükselmiş olup, bu sürece paralel siyasi parti liderliği, kanaat önderliği ve İslam alemine, iktisat dünyasına ve siyaset dünyasına kılavuz niteliği taşıyan 50’yi aşkın kitap neşretsin her kitabın atıfta bulundu minimum 100 üzerinde kaynak bulunsun. Bu nitelik ve adette kitabı yazmayı bir tarafa bırakalım ömrü boyunca bu sayıda kitap okuyan insan sayısının nüfusa oranla çok az olduğu yadsınamaz bir gerçektir. 2022 yılında Türkiye deki akademisyenlerin atıfta bulunan yayın sayısının ortalamasının 0.20 olduğunu, yani beş akademisyenden sadece bir tanesinin yayınladığı makaleleri atıfta bulunulduğunu baz alırsak Merhum Hocamızın bilim adamı kimliğinin beşer üstü olduğunu açıkça görmüş olacağız.

Dünya genelinde profesörlerin uzmanlaşmış olduğu bir veya iki alan bulunmaktayken Hocamız Pof. Dr. Haydar Baş Bey’in İslam, iktisat, siyaset, devlet adamlığı, felsefe, ticaret gibi birbirinden bağımsız ve iletisiz alanlarda uzman olduğu yedi fikir ve girişimlerle alışılagelmişin dışında tespit ve söylemleri ile her defasında gerçek ilim adamlarının ve vatanseverlerin takdirini toplamıştır. Düşmanları dahi hocamızın tezlerini çürütememiş günlük söylem ve iftiralarla geçiştirmiş bir süre sonrada Hocamızı taklit yoluna gitmiştir. dedi.

DÜNYA TARİHİNDE HİÇBİR FİLOZOFUN YAZAMADIĞI EKONOMİ MODELİNİ ORTAYA KOYDU

Bağımsız Türkiye Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim Hakan Şekercigil, Merhum Haydar Baş’ın projeleri ile insanlığın ihtiyacı olan her konuda çözümün adresi olduğunu dile getirdi. Merhem Haydar Baş’ın evrensel bir değer olduğunu ifade etti.

“Hazreti Peygamber’den sonra İslam tarihi boyunca yazılamamış olan Ehlibeyt Külliyatını kaleme almak ona nasip oldu. Dünya tarihinde hiç bir bilim insanının, ekonomistin ya da filozofun yazamadığı bir ekonomi modelini “Milli Ekonomi Modelini” ortaya koydu. Ekonomide bütün sömürü sistemlerini yıktı. Ve insanların aradığı gelir adaletini tam istihdamı ve sürekli büyümeyi insanlığa kazandırdı.

O daha önce hiç kimsenin yazamadığı ‘Hoş Geldin Atatürk’ eseriyle de ülkemizde devlet, millet, asker, sivil çatışması çıkarmak isteyen fitnecilerin fitnelerini bertaraf etti. Prof. Dr. Haydar Baş hayatını boyunca ortaya koyduğu projelerle bizlerin ve tüm insanların ihtiyaç duyduğu her konuda çözümün adresi oldu. Prof. Dr. Haydar Baş hocam evrensel bir değerdir ve asla unutulmaması, unutturulmaması gerekir” dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com