Ana Sayfa GÜNDEM 24 Nisan 2023 235 Görüntüleme

Elazığ STK Platformu Şehrin Sorunlarıyla İlgili Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Elazığ STK Platformu, şehrin sorunlarıyla ilgili genel gündem maddelerini konuşmak ve önemli projeleri platform üyeleriyle paylaşmak üzere dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli başkanlığında bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan STK Platformu dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan Bayramı olması münasebetiyle bütün Müslüman aleminin bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

STK’ların tarihsel süreçteki önemine değinen Heybet Öztekkeli, görev ve sorumluklarının bilincinde olarak topluma fayda sağlama noktasında tüm STK’ların önemli olduğunu ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüklerini belirtti.

Toplantıda 5 maddelik gündem konusu ele alındı. Maddelerle ilgili genel bir açıklama yapan Heybet Öztekkeli, “Biz şehrimiz için birkaç madde ele alarak tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bunu dile getirip neler yapabiliriz konusunda 5 madde oluşturduk. Bu maddeleri sayacak olursak;

Şehrin genel trafik sorunları

Ağır hasarlı binaların en kısa zamanda yıkılıp harfiyatların kaldırılması noktasında ivedilikle hareket edilmesi gerekmektedir. Mahallelere büyük riskler var, en kısa zamanda yıkım kararı alınan binaların işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

Elazığ’ın su sorununun giderilmesi gerekmektedir.

Elazığ son depremlerin etkisiyle büyük bir göç aldı. Büyükşehir olmanın bize neler getireceğini konuşup bu yönde adımları hızlıca atmamız gerekiyor.

Elazığ’a göçün çok olması nedeniyle istihdam alanlarının oluşturulması gerekmektedir. Deprem nedeniyle Elazığ’a gelen bazı vatandaşlar, istihdam koşullarının sağlanması halinde Elazığ’da kalıcı olabileceklerini belirtiyorlar.

STK’NIN Sesi Başkanlarım Platformunun tanıtımı yapıldı.
Toplantıda STK’lar için iki önemli proje daha açıklandı. Özellikle Elazığ’da faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları’nın proje ve faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı için oluşturulan STK’nın sesi ayrıca Türkiye ve Avrupa Başkanlarının bir arada olacağı “Başkanlarım” platformunun tanıtımı yapıldı.

Platformlarla ilgili açıklamalarda bulunan dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli, bu iki projenin Elazığ STK’ları için büyük bir avantaj olacağını ve çalışmalarla ilgili olarak pilot bölgenin Elazığ seçildiğini belirtti.

STK’nın sesi projesinde Elazığ’da faaliyette bulunan tüm STK’ların çalışmalarının tek çatı altında toplanarak arşivler halinde kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

Başkanlarım platformunda ise Türkiye ve Avrupa’nın tüm başkanlarının hem iletişim halinde olmaları hem projelerininin hem de kurumlarının uluslararası platformlarda etkin bir şekilde farklı dil seçenekleriyle tanıtılması planlanıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com