Ana Sayfa GÜNDEM 25 Nisan 2023 563 Görüntüleme

IRAK CEZAEVLERİNDE İŞKENCE GÖREN KADINLARIN ÖLÜM ORUCU TUTMAYA BAŞLADIĞI İDDİA EDİLDİ

Irak’ta uzun yıllardır kadınların tutuklu kalarak işkence gördüğü iddiası sosyal medya platformunda paylaşılan bir video ile gündeme oturdu. Paylaşılan videoda PKK ve PYD terör örgütleri tarafından işkence gördüğünü iddia eden kadınlar yardım istedi.

Irak Bağdat’ ta bulunan  Rusafa Kadın Cezaevinden çekildiği iddia edilen görüntülerde yardım çağrısında bulunan kadınların uzun süredir insanlık  dışı muamelelere ve işkencelere maruz kaldığı bu nedenle ölüm orucu tutmaya başlandığı bildirildi.

6 yıldır tutsak olarak işkence gören kadınlar arasında Azerbaycanlı,  Türk, Kürt ve birçok milletten kadınların esir tutulduğu iddialar arasında yer almakta.

Sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan videoda yardım çağrısında bulunan Azerbaycanlı olduğunu iddia eden Kadın;

“Ben Azerbaycan vatandaşıyım. Ben azat edilmek istiyorum. Evlatlarımızın bizlere ihtiyacı var. Bana burada ağır cezalar verildi. Ya öldürsünler yada azat etsinler. ” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • Ömer Boztepe :

    Nisan 26, 2023-4:54 am

    Sübhanallah Rabbim bacilarin esaret bağlarını çözsün Allahümme amin. Onlara zulüm eden kâfirleri helak etsin

Tema Tasarım | Osgaka.com