Ana Sayfa GÜNDEM 27 Nisan 2023 1300 Görüntüleme

FUNDA CANPOLAT’IN KALEMİNDEN “EĞİTİM SİSTEMİ YOK EDİLİYOR…”

2020 yılında deprem gerçeğiyle yüzleşen şehrimizde aradan uzun süre geçmesine rağmen halen daha yaralar sarılmış değilken şehrimiz pandemi süreciyle karşı karşıya kaldı. Ülke genelini ekonomik, psikolojik ve sosyolojik olarak olumsuz etkileyen bu süreçlerde eğitim sistemimiz derin yaralar aldı. 

Deprem ve pandemi sürecinde uzaktan eğitimle, adı üstünde bir eğitim aldığı düşünülen öğrenciler bir daha okula adapte olamamışken, üstüne birde Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan deprem geldi. 

Uzun süre eğitimden uzak kalan öğrenciler okula ve derse adapte olmakta zorluk çekerken meydana gelen her türlü afetlerden sonra eğitimin neden uzun süre aksaklığa uğradığı merak edilen konular arasında yer alıyor…

Geleceğimizin mimarı, yarınlarımızın temsilcileri olan çocuklarımız eğitimden uzak, okul hayatından kopmuş durumdalar. Her gün çevremizde onlarca öğrencinin gün boyu evde olduğunu görüyoruz. Çocuklara neden okulda değilsiniz diye sorduğumuzda; “Öğrenciler gelmiyor, gelen öğrencilere de öğretmenler ders anlatmıyor, gidip ne yapalım?” cevabı ile karşılıyoruz. Okul hayatından kopan öğrenciler derse gitmek istemiyorken, bu sürecin rahatlık keyfine alışmış eğitimcilerimiz ise mevcut öğrencilerle ders işlemek istemiyorlar. Bilgili, donanımlı ve okumaya meyilli bir toplum yerine her gün okumaktan uzaklaştırılan her gün daha da cahilleştirilen bir topluma dönüştürülüyoruz.  

EĞİTİMDE GÖRÜLEN DEĞİŞİMLER

Bu ülkede deprem olur eğitime aylarca ara verilir, bu ülkede pandemi olur eğitime aylarca ara verilir, bu ülkede her ne olursa ilk gözden çıkarılan eğitimimiz olur. Ülkemiz genel olarak okuma seviyesinin düşük olduğu ülkelerden biri iken birde gelecek nesillerimizin eğitimden koparılması cahil ve bilgi birikiminden uzak bir toplumun yetiştirilmesi demektir. 

Yıllardır ülkede yaşanan afetlerin yanı sıra birde durmandan değişen eğitim sistemi milyonlarca öğrencimizi, öğretmenlerimizi, velililerimizi hatta geleceğimizi olumsuz etkiliyor. Ülke geçmişine bakıldığı zaman son  14 yıldır Türkiye’de ki eğitimde görülen değişimler Cumhuriyet tarihinde rejim değişikliği ile bile görülmeyecek derecededir.

Şimdi Soruyorum Sizlere…

Yıllardır eğitimden uzak kalmış, birbirine adeta bir zincirin halkaları gibi bağlı olan konuların bir çoğundan mahrum bırakılmış çocuklarımız, uzun süreli açkılarını nasıl kapatacaklar?

Yeniden okul hayatına ne zaman adapte olacaklar?

Okullarımız düzgün eğitim vermeye ne zaman başlayacaklar?

Şehir Merkezinde ki okullarda sıkıntı yokken çocuklar neden okulda olmak yerine parkta, bahçede ve hatta sokakta?

Her geçen gün yeni nesillerimiz neden bilgiden ve eğitimden uzaklaştırılıyor?

Neden cahil bir toplum yetiştirilmeye özen gösteriliyor?

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com