Ana Sayfa GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 3 Mayıs 2023 261 Görüntüleme

FIRAT ÜNİVERSİTESİ YEDİNCİ ULUSLARARASI HİDROJEN TEKNOLOJİLERİ KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK…

Yedinci Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Kongresi, Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde 10-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Mühendislik Fakültesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kongre ile ilgili yapılan açıklamada;

“Kongre, önceki yıllarda sırası ile Yıldız Teknik Üniversitesi (2015), Çukurova Üniversitesi (2017), Alaattin Keykubat Üniversitesi (2018), Trakya Üniversitesi (2019), Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (2021) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (2022) yapılmıştı.

Sunumlar, genel oturumlar ve konuşmalardan oluşan bu kongre, enerji teknolojileri üzerinde çalışan hidrojen araştırmacıları ve mühendislerinin fikirlerini, deneyimlerini ve bilgilerini ortaya koyan bir forum görevi görmektedir. Kongrede, çok stratejik bir element olan ve fosil yakıtların yerini alarak geleceğin yakıtı/enerji taşıyıcısı olarak görülen hidrojene odaklı olarak; hidrojen ekonomisi, hidrojen altyapıları, hidrojen yönetimi, güvenlik, üretim, dönüşüm konuları ve hidrojen teknolojilerinin birçok yönü ele alınacaktır.

Kongre etkinliği çerçevesinde, 11 Mayıs 2023’de 16:00’da Elazığ OSB konferans salonunda “Hidrojen Ekonomisinde Bölge için Zorluklar ve Fırsatlar” konulu bir panel düzenlenecektir.

Prof. Dr. Adnan MİDİLLİ’nin moderatörlüğünde Türkiye ve özellikle Elazığ bölgesi için hidrojen enerjisi konusundaki zorluklar ve fırsatlar tartışılacak, hidrojen teknolojilerine ilişkin düzenlemeler ve politikalar irdelenecektir.

2023 yılında kadim Türk medeniyet yürüyüşünün bir halkası olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin 100. yaşı kutlanmaktadır. Böyle bir yılda, stratejik ve çok önemli bir konuyu esas alan etkinliğimizin bir parçası olarak tarihe not düşmek için 97 farklı ülkeden bilim insanlarına ulaşılarak çağrı yapılmıştır. Kongreye, 15 farklı ülkeden araştırmacı bilim insanları 195 bildiriyi sözlü sunum yapmak üzere katılacaktır.

Kongrenin açılış ve davetli konuşmacıları, hidrojen enerjisi, yakıt hücreleri, enerji ve temiz enerji konularında dünyanın en etkili bilim insanları arasındadır.

Dünya’da hidrojen enerjisi konusunda ilk akla gelen isimlerden biri, uluslararası bir lider, hidrojen teknolojilerinin önderi ve Hidrojen Teknolojileri Derneği’nin daimi onursal başkanı Prof. Dr. Turhan Nejat VEZİROĞLU’dur. Bu nedenle kongrede Nejat VEZİROĞLU ismi ile Özel Ödül, Hizmet Ödülü, Teknoloji Ödülü, Genç Araştırmacı Ödülü ve Öğrenci Araştırmacı Ödülü olmak üzere toplam 5 ödül verilecektir.

Kongrede sunulan çalışmalardan seçilenler, etkili ve önde gelen bilim dergilerinden olan International Journal of Hydrogen Energy, International Journal of Exergy, International Journal of Global Warming ve Energy Storage dergilerinde özel sayı olarak yayınlanacaktır.

Kongreye, Prof. Dr. Abdulkadir BALIKÇI’nın başkanı olduğu Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) ile Fırat Üniversitesi mezunu Mustafa HERDEM’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu GUMBEL Group ana sponsor, ETİ KROM A.Ş. ise altın sponsor olarak destek vermektedir. Bir diğer sponsorumuz ise Türk Hava Yollarıdır. Kongre katılımcılarına Elazığ misafirperverliğini göstermek için vizyon sahibi yöneticilere sahip Elazığ Belediyesi, Elazığ OSB ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası destek vermektedir” denildi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com