Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 9 Mayıs 2023 502 Görüntüleme

SÜRSÜRÜ MAHALLESİNDE BİR BUÇUK AYDIR YAPIMI BİTMEYEN YOL ÇALIŞMASINA MAHALLE ESNAFINDAN VE SÜRÜCÜLERDEN TEPKİ GELDİ

Elazığ Merkez Sürsürü Mahallesinde uzun süredir yapımına devam eden yol yapım çalışmasına mahalle esnaflarından  tepki geldi.

1 buçuk aydan uzun süren yol yapım çalışmalarına tepki gösteren mahalle esnafları, bu çalışmaların günlük kazanç ile evine ekmek götüren esnafları zor durumda bıktığını ve bu problemin bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Merkez Sürsürü Mahallesinde bir buçuk ay devam eden yol yapım çalışmasına tepki gösteren araç sürücüleri;

“Ben dün gece burdan geçiyordum az kalsın içine düşecektim çukurun. Burayı daha ne zaman kapatacaklar? Böyle bir şey mi olur, şeritler kopmuş gidiyor. Kim ilgileniyor burayla belediye mi? İl Özel İdaresi mi? Kim ilgileniyorsa bir şikayette bulunalım. ” ifadelerinde bulundular.

Sürekli olarak kazaların meydana geldiği sokakta uzun süren yol yapım çalışmalarına mahalle esnafının yanı sıra yoldan geçen sürücülerden de tepki geldi. Sürücüler; “Dün gece buradan geçiyordum az kalsın içine düşecektim bu yollar kaç gündür bu halde artık yapılması gerekiyor.” ifadelerine yer verdiler.

Sürsürü mahallesinde Lokanta işletmecisi olan Timuçin Cipli, uzun süren yol yapım çalışmalarına tepki göstererek KOBİ statüsünde olan küçük esnafın iş yerlerini kapatmak üzere olduğunu, bu çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini vurgulayarak yetkililere seslendi.

“Bu süre zarfında bizim zararımız tabi ki de kimseyi ilgilendirmez ama günlük kazanç ile  evine ekmek götürmek zorunda kalan, bütün kazancı günlük yapacağı satıştan ibaret olan bizler maalesef çok mustaribiz.” ifadelerinde bulunan Cipli;

“Öncelikle an itibariyle 9 Mayıs salı günü Sürsürü, Olgunlar gibi şehrin merkezi sayılabilecek bir lokasyonda yaklaşık 1 buçuk aydır yaklaşıkta değil neti netine 1 buçuk aydır,Ramazan Ayının ortasından bugüne devam eden bir yol yapım çalışmasından muzdaribiz. Bu durum bir çok KOBİ  statüsünde ki işletmeyi tabi ki etkilemektedir. Ama KOBİ statüsüne giremeyen küçük işletmeleri bitirmek adına yapılmış bir çalışma gibi görünmektedir. Daha doğrusu bizim düşüncemiz öyle. Neden diyeceksiniz. Şimdi burada yol üzerinde bulunan bir takım X,Y yada direk isimde verebilirim, ŞOK, BİM, A101, MİSAŞ gibi yada Home ofis  olarak kullanıp da şirketlerle iletişime geçerek  çalışan firmalar gibi çalışmayan, günlük satışı olmadığı zaman zarara uğrayan bir esnaf konumundayız. Yaklaşık bir buçuk aylık süre zarfında yapılan çalışma maalesef son bulmuyor, bulacak gibi de değil.

BİTMEYE VE KAPATMAYA YÜZ TUTMUŞ DÜKKANLAR VAR BURDA

Bu süre zarfında bizim zararımız tabi ki de kimseyi ilgilendirmez, âmâ günlük kazanç ile evine ekmek götürmek zorunda kalan, bütün kazancı günlük yapacağı satıştan ibaret olan bizler maalesef çok muzdaribiz. Cevap bulunamayan sorular, yapılamayan yollar, ne zaman biteceğine dair  herhangi bir tarih belirtilmeyen durumlar, bunların hepsi maalesef bizleri çok kötü yönde etkiliyor. Yapılması gereken neyse, yapılacak olan  çalışma her neyse, gelecek olan parça her neyse ki bize bunlar söylendiği için ben bunları telaffuz ediyorum.  Parça  gelmedi işte yan yattı, çamura battı, su aktı, sel götürdü gibi kelimelerle bugün 1 buçuk aydır maalesef mustaribiz.  Batmaya yada dükkan kapatmaya o kadar dönem geçmesine rağmen  herhangi bir  zarara uğramadan bugüne gelmeye çalışan bir esnaf olarak bu yol çalışması maalesef bizi zor durumda bıraktı. Buradan yapılması gerekenin en hızlı şekilde yapılması için bizleri de göz ardı etmeden bir an önce bu yol çalışmasının bitmesi için ne yapmamız lazım? Nereye başvurmamız lazım? Ya da nasıl bir yol izlenmesi lazımsa bizimde desteğimizle bir an önce bitirelim çünkü gerçekten samimiyetime inanın lütfen bitmeye ve kapatmaya yüz tutmuş dükkanlar var burada. Konuyla ilgili çözüm üretecek her hangi yetkiliyse bu işe bir el atması lazım. Umarım sesimiz duyulur, umarım bizi anlayışla karşılarlar. ” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com