Ana Sayfa GÜNDEM 10 Mayıs 2023 363 Görüntüleme

Rektör Göktaş’ın müjdesi kafalarda soru işareti oluşturdu!

 Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın sosyal medya hesabından duyurduğu 800 yataklı hastane müjdesi Elazığ kamuoyunda heyecan uyandırırken yayımladığı görsel kafalarda soru işareti oluşturdu.

HABER DETAY: Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş dün sosyal medya hesabından duyurduğu Elazığ’a 800 yataklı yeni bir hastane müjdesi Elazığlı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Rektör Göktaş’ın görselini paylaştığı hastane proje ihalesinin ne zaman yapılıp yapılmadığı henüz belli değilken, hastane projesi ne zaman kim tarafından çizildi? Çizilen hastane projesi şehrin mimari ve kültüren yapısına şehrin mimari dokusuna uygun mu? Yoksa seçim yatırımı olarak başka bir il için hazırlanmış bir projeyi alelacele Elazığ’a mı yapacaklar? Bu devasa yatırım için Elazığ’ın mimari ve kültürel yapısına uygun yeni ve özgün bir proje mi hazırlanacak? Gibi sorular Elazığ kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturdu. Rektör Göktaş’ın paylaşımını yaptığı 800 yataklı hastane projesi görselini haber merkezimiz olarak araştırdığımızda  karşımıza Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin projesiyle bire bir aynı olduğu ortaya çıktı.

Nitekim daha önce TOKİ tarafından Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binası için yapılan projenin Erzurum’da yapılan İl Emniyet Müdürlüğü projesi ile birebir aynı olduğundan şehrin hiç bir mimari detay ve özelliğini yansıtmadığı gibi ilimizle farklı iklimlere sahip olan bir işin projesini kopyalayıp yapıştırmak hem mimari hemde kullanım açısından uygun olmadığı, yapıldığı ilk günden bugüne birçok problemlerin yaşandığı tüm çevreler tarafından bilinmektedir.

Rektör Göktaş’ın yayımladığı projenin o il için özel olarak hazırlanmış bir proje olduğunu, o ilin mimari ve kültürel dokusunu yansıttığını ilimiz için yapılacak yeni projelerde Elazığ’ın mimari ve kültürel yapısına uygun şehrin mimari dokusunu yansıtan yeni ve özgün bir proje hazırlığı yapılması gerektiğini, üniversitenin daha önce yaptığı ve şehir tarafından beğenilen birçok büyük projeyi kendi bünyesinde bulunan teknik personeller ve mimarlık-mühendislik fakültesindeki hocalarla birlikte tasarladığı gibi böylesine önemli bir yatırımı şehrin mimari detay ve ihtiyaçlarını yansıtacak şekilde tasarlayacak uzman personele sahip olduğu Elazığ kamuoyunca da bilinmektedir.

Proje hakkında görüşlerini aldığımız Elazığ Mimarlar Odası Başkanı Kazım Sanaç, “Bu tarz projeler hazırlanmadan önce ilin dinamikleri olan Mimarlar odası, Mühendisler odası, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Fakülteleri hatta kurumun bünyesinde bulunan konunun uzmanlarından mutlaka fikir alışverişi yapılması daha uygundur. Başka bir il için tasarlanmış bir projenin kopyala yapıştır yöntemiyle şehrimize yapılmasının uygun olmadığı kanaatindeyim. Bu tarz projeler için yeni ve özgün projeler hazırlanması şehrin tanıtımına katkı sağlayacağı gibi mimari dokusuna da uygun olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş’ın 800 yataklı yeni hastane projesi ile ilgili yeni bir proje ihalesi yapıp yapmayacağı veya başka bir il için yapılmış bir projeyi kopyala yapıştır mantığı ile hareket edip etmeyeceği ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise kamuoyu tarafından merak konusu oldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com