Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 11 Mayıs 2023 884 Görüntüleme

KULİS HABERCİSİ YAZDI…İBRAHİM GÖK VE ERHUN KARAKUŞ GİTTİ.YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ’DA KAN KAYBEDİYOR

Bilen bilir. Yeniden Refah Partisi denilince akla iki isim gelir. Av. İbrahim Gök ve Av Erhun Karakuş. Her iki isim mesleki başarılarının yansıra toplumsal konulara duyarlılıkları ve partileri için samimi çalışmaları ile anılır Elazığ’da. Hatta Genel Başkan Fatih Erbakan’ın her platformda bu iki isimden övgü ile söz ettiğini bilmeyen yoktur .

Partiler sadece isimleri ile var olmazlar. Liderleri ve yol arkadaşları ile vardır halkın gönlünde.  Elazığ’da geçtiğimiz yıllarda büyük bir teveccüh gören Yeniden Refah Partisi seçim sürecinde aday tercihleri ile kan kaybetmeye başladı.

Duyumlarımız o ki, partinin etkili isimlerinden İbrahim Gök ve Elazığ teşkilatını başarıyla yöneten Erhun Karakuş’un listelerde olmayışı  Yeniden Refah Partisi’nde bir küskünler cephesi yarattı. Bir dönem büyük bir ivme yakalayan parti,Elazığ’da artık kan kaybediyor.

Ters giden bir çok işleyişe ”bir dakika!” diyerek tepkisini gösteren, yanlışı görüp olması gerekeni kamuoyuna sunan bir Yeniden Refah Partisi yok artık Elazığ’da. Seçmen samimiyet istiyor. Bu seçim artık alışılagelen seçmen kimliğini bir tarafa bırakan insanların oy kullanacağı bir seçim olacak. Hala sadık seçmen kafasındaki parti ne yazık ki bu gerçeklikten uzak bir çalışma yürütüyor.

ADAYLAR NEREDE?

Birkaç STK ziyareti ve bir kaç yazılı basın bülteni ile bu işi kotaracağını düşünen adaylar çok yanılıyor. Muhafazakar seçmenin alternatifi olarak görülen Yeniden Refah Partisi ne yazık ki aday çalışmaları konusunda da sınıfta kaldı. Vatandaşlarla tokalaşıp, hal hatır sormakla seçmen kazanılmıyor. Vatandaşın karnı, seçim olduğu için göstermelik olarak hal hatır olan siyasilere tok. İstediği, derdini anlatabileceği birilerinin olması. Ve o birilerinin, yani adayların derdine derman olacak çözümleri üretecek kişiler olması.

Nasılsa seçilmeyiz diye mi düşünüyorlar?

Seçilme ihtimali ne olursa olsun. İster bir oy, ister 100 bin oy. Eğer bu yola girdiyse bir aday, vekil olmak halkın temsilcisi olmak için en basitinden niyet belli ettiyse çalışacak. Nasılsa seçilmeyeceğim ama safım bilinsin amacındaysalar. Geçmiş olsun. Zaten erimeye başlayan parti adayların yok hükmündeki çalışmaları ile kendini tüketiyor.

Bizden söylemesi…

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com