Ana Sayfa GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, Uncategorized 17 Mayıs 2023 241 Görüntüleme

ÜCRETSİZ YAZ KAMPLARI BAŞLIYOR

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları başvuruları başladı.
Düzenlenecek Gençlik Kampları için gençleri davet eden Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN, ‘’İlimiz gençlerinin katılabileceği ücretsiz gençlik kamplarında çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları bir dönem in başvuruları başladı. Tamamıyla Ücretsiz olan ve Geçtiğimiz dönem sadece Gençlik Kamplarına ilimizden 840 gencimizi gönderdiğimiz Doğa, Deniz ve Çadır kamplarımız Bakanlığımız ve bizler için önemli bir husus, çünkü özellikle dezavantajlı olan kamp yapmamış, bulunduğu ilden dışarı çıkmamış gençlerimiz için büyü bir fırsat ve bu konu da önemli bir çalışma. Girişlerinden çıkışlara kadar bir birinden güzel etkinlik ve faaliyetlerle gençlerimizin Yazı dolu dolu geçirmek, anılarına bir yenisi eklemek ve arkadaş çevrelerini genişletmek için, temennimiz kamplara katılabilmek için şartları sağlayan gençlerimiz 16 Haziran’a kadar başvurabilirler. Kamplara katılacak gençlerimize şimdiden iyi eğlenceler diliyorum. ’’ İfadelerine yer verdi.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME DETAYLARI
Bakanlığık tarafından her yıl düzenlenen gençlik kampları için başvurular 16 Mayıs 2023 tarihinde başlıyor. Deniz, Doğa ve Çadır kamplarımızda çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacağınız bir dönem yaşamak ve birbirinden güzel hikayeler biriktirmek için son başvuru tarihi 16 Haziran 2023.
Kamplar ücretsiz olup, katılacakların ulaşım dahil tüm ihtiyaçları Bakanlığımız tarafından karşılanacak. Ayrıca katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri Bakanlığık tarafından karşılanacak.
Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi(Deniz) ve Yeşil(Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecek. Kamplara 12 ve 25 yaş aralığındaki tüm gençler başvuru yapabilecek.
Kamp başvurularının değerlendirilmesinde;
Aile aylık net geliri 8.506,00 TL’nin (2023 asgari ücret) altında olanlara,
Bakanlığığa bağlı Gençlik Merkezlerine üye olanlara, Eğitim hayatında başarılı olduğunu belgeleyenlere, kamplara katılmak amacıyla üç yıl başvurduğu halde kampa gitmeye hak kazanamayanlara öncelik tanınacak.
Ayrıca şehit ve gazi yakını ( kardeş veya çocuk) olan gençlerin başvurması halinde kampa atamaları doğrudan gerçekleştirilecek.

Yukarıda belirtilen hususlar dahilinde katılım hakkı kazanan gençlerin belgelerini kesin kayıt esnasında gençlik merkezlerine ibraz etmesi zorunludur. Bu belgeler gençlik merkezlerinde muhafaza edilecek olup belge ibraz etmeyenlerin başvuruları iptal edilecek, yerine yedek listeden kampçı ataması yapılacaktır.
Gençlik Kamplarına katılacakların kamplara atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.
Başvurular 16 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında https://gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden veya E-Devlet aracılığı ile elektronik başvuru yoluyla yapılabilecektir.
Gençlik kampları hakkında bilgi almak için https://genclikkaplari.gsb.gov.tr adresini ziyaret edebilir, başvurular ile ilgili merak ettiğiniz sorulara cevap alabilmek için en yakın Gençlik Merkezine başvurabilirsiniz.
Bir Kardeşlik İkliminde buluşmak ümidiyle bu yıl da gençlik kamplarımıza başvurularınızı bekliyoruz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com