Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Mayıs 2023 142 Görüntüleme

Engelli Bireyler İçin ‘Konuşan eller, konuşan makaslar’ yarışması düzenlendi

Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Doğu Anadolu Bölge ve Güneydoğu Anadolu Bölge temsilciliği tarafından,  sosyal farkındalık proje organizasyonu düzenlendi. Düzenlenen organizasyonlarda bay ve bayan kuaförler  performanslarını gösterirken, özel ihtiyaç sahibi bireylerin yapmış olduğu gösteriler ve mini tiyatro oyunları ilgiyle takip edildi.

Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu tarafından engelli bireyler için maddi manevi destek sağlamak amacıyla Kuaförler arasında yarışma düzenlendi.Konuşan Eller Çalışan Eller Projesi ile ayrıca il dışından ve yurt dışından gelenlere Elazığ’da kültür gezisi de yapıldı. Bu kapsamda rehber eşliğinde Harput, Sivrice ve Keban gezildi.

Elazığ’da Ahmet Tevfik Kongre merkezinde düzenlenen etkinliğe,  Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Hürriyet Özkaynak, Dünya İşitme Engelliler ve Kocaeli Engelliler Federasyonu Başkanı Gül Beşirlioğlu, Goncalar Solmasın derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, Elazığ Tuhafiyeciler oda başkanı Mitat Ulaş katıldı.

Etkinlikte özel ihtiyaç sahibi bireylerin yapmış olduğu gösteriler ve mini tiyatro oyunları davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Gülay Gür, etkinlikteki gelirin şeffaf bir şekilde engelli bireylere bağışlanacağını söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com