Ana Sayfa GÜNDEM 4 Haziran 2023 97 Görüntüleme

İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nden Teknofest Girişim Programı’nda Büyük Başarı

Elazığ İl Özel İdaresi İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’ndeki mühendisler ve gönüllüler tarafından kurulan İpekyolu Roket Takımı, yaptığı çalışmalarla dikkat çekti ve Teknofest Girişim Programı’na seçilerek 314 firma arasından 8 firma arasına girdi.
İpekyolu Merkezi’nin roket takımı, Teknofest 2021 ve 2022 yıllarında düzenlenen Orta İrtifa Roket yarışmasında dereceye girerek dikkat çekti. Başarılı çalışmaları sonucunda kurdukları startup ile 150 bin TL hibe desteği kazandı. Ticari faaliyetlere başlayan ekip, T3 Vakfı’nın dikkatlerini üzerine topladı. Teknofest Girişim Programı’na dahil edilen İpekyolu Roket Takımı, Roketsan’la ticari ürün çalışmalarına başladı.
Girişimci Kuluçka Merkezi Koordinatörü ve İpekyolu Roket Takımı Lideri Safa Kaya, Elazığ Valisi Ömer Toraman, İl Özel İdaresi ve İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Kaya, İpekyolu’nun misyonunun gençleri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirterek, bu başarıdaki en büyük etkenin merkezin sunduğu fırsat ve eğitimlerin olduğunun önemini vurguladı. Kaya, Selçuk Bayraktar ve beraberindeki heyete sunum yaptıktan sonra Selçuk Bayraktar’dan ödülünü aldı.
Ekipte görev alan mekatronik mühendisi Muhammed Mustafa Palta konuşmasında, “Bu girişimden dolayı çok heyecanlıyım. Bize her zaman destek olan Elazığ Valisi Ömer Toraman’a ve İl Özel İdaresi’ne teşekkürlerimi iletiyorum. Bu girişimin temelinde bizlere kapılarını açan, gelişimimizin her evresinde bizlere imkan sağlayan, bugün kendi firmamızda kendi geliştirdiğimiz ürünlerle ticaret hayatına atılma ve ülkemize hizmet imkanı sunan İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’ne de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

3×3 GENÇLİK KUPASI SONA ERDİ

3×3 GENÇLİK KUPASI SONA ERDİ

Tema Tasarım | Osgaka.com