Ana Sayfa GÜNDEM 20 Haziran 2023 549 Görüntüleme

ELAZIĞ FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE MOBBİNG İDDİALARI DEVAM EDİYOR!

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde mobbing uygulandığı iddiası devam ediyor. Daha önce hastanede çalışan hemşirelere görevleri dışında alt meslek birimi olan sekreterlik görevinin de yaptırılmak istendiği ve bu konuda itiraz eden hemşirelere baskı uygulandığı iddia edilmişti.

Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş tarafından dile getirilen mobbing uygulandığı iddiasına yönelik bir açıklamada bugün geldi. Yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının yasal hakları olan yıllık izinlerinin geçersiz sebeplerle iptal edilemeyeceğini dile getiren Başkan Karataş:

“F.Ü. Hastanesi’nde görev yapan Sağlık Çalışanımız bayram sonundaki hafta için 5 gün yıllık izin istiyor. İdare önce 5 gün yerine 12 gün alabilirsin! Dayatmasında bulunuyor, Sağlık Çalışanımız onu da kabul edince bu sefer vermemek için; ” Kurban Bayramı haftası olduğundan uygun değildir!” uyduruk gerekçesi ile ret edilmiştir.

Yıllık izin Memurun yasal hakkıdır! Kurban Bayramı haftası olduğundan uygun değildir!” Diye bir gerekçe yoktur! Yasal değildir. Ayrıca istenilen izin bayramdan sonraki haftadır. Bayram haftası değildir. Sağlık Çalışanlarının özlük hakkı olan yıllık izin hakkı uyduruk sebeplerle iptal edilemez!” dedi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı’na seslenen Başkan Karataş şu ifadelerine yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanım! Sizlere Fırat Üniversitesi ve Hastane Yönetimini şikayet ediyorum; Üniversite Rektör ve Yardımcıları, Hastane  Başhekim ve Yardımcıları Mayıs ayı deprem tazminatlarını almalarına rağmen Hastane  Çalışanları halen daha alamamıştır. Genelgede; “Her ayın sonunda ödenir. ” ibaresi yazmasına rağmen hastane çalışanları Kurban Bayramına hak ettikleri  deprem tazminatlarını alarak girmek istiyor.  Acaba deprem tazminatları için ayrılacak olan ödenek nereye gitti?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com