Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 23 Haziran 2023 83 Görüntüleme

’TEDBİR ALINMAZSA ARTIŞ DAHA DA SÜRECEKTİR!’’

‘’TEDBİR ALINMAZSA ARTIŞ DAHA DA SÜRECEKTİR!’’
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN, AKP iktidarına çağrıda bulundu…

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yaptığı basın açıklamasıyla ülkemizde yaşanan et krizini ve kurbanlık hayvan piyasasını değerlendirdi.
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN, iktidarın tarım ve hayvancılıkta sürdürebilir politikalar üretmemesi ve çeşitli denetimleri aksatması neticesinde et fiyatlarında fahiş artışlar meydana geldiğini ayriyeten ülkemizde hayvancılığın %20’sini karşılayan 6 Şubat merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde hayvancılıkla ilgili sorunlarının devam ettiğini ve çeşitli önlemler alınmazsa fiyatların daha da yükseleceğini ifade etti.

‘’BU SENE ARTIŞ %150 ÖNLEM ALINMAZSA FİYATLAR DAHA DA YÜKSELECEKTİR!’’
Her geçen gün değeri düşen Türk Lirası ve maliyetlerdeki artış, kurbanlık fiyatlarında 3 haneli artışlara neden oldu. Canlı hayvan borsalarında kurbanlık fiyatlarının yüzde 150 zamlandığını kaydeden CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN; ‘’AKP iktidarının sürdürdüğü yanlış politikalar nedeniyle tarım ve hayvancılık sektörünü bitme noktasına geldi. Yem, bakım ve diğer maliyetler günden güne yükselmeye devam ediyor. Maliyetleri dengelemek isteyen üreticiler ise çareyi kurbanlık fiyatlarını zam yapmakta buluyor. Bu sene büyükbaş kurbanlık fiyatları ortalama 100 bin lira seviyesine ulaştı. Türkiye’deki mevcut alım gücü günden güne düşüyor ve hayvan pazarlarına giden vatandaşlar fiyat sorup, eli boş dönüyor.’’ Dedi.

‘’VATANDAŞLAR İÇİN KURBAN ALMAK HAYAL OLDU!’’
Tarım ve hayvancılık politikalarındaki çöküşün kırmızı et fiyatlarında olağanüstü yükselişe neden olduğunu bundan dolayı da vatandaşın dini vecibesini dahi yerine getiremez hale geldiğini dile getiren CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN; ‘’Kurban Bayramı öncesinde büyük ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarında da kendisini gösterdi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvancılıkta büyüyen kriz, kurbanlık fiyatlarının üç haneli rakamlara ulaşmasına neden oldu. Kurbanlık hayvan fiyatları canlı hayvan borsasında yüzde 150 arttı. Oluşan kurbanlık fiyatları yüzünden insanlar dini vecibelerini dahi yerine getiremez duruma geldi. Kırmızı eti bayramdan bayrama gören vatandaş bu yıl onu dahi göremeyecektir.’’ Dedi.

‘’DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLDE SORUNLAR DEVAM EDİYOR…’’
6 Şubat Depremlerinden etkilenen bölgelerin Türkiye’nin canlı hayvan varlığının yüzde 20’sine ev sahipliği yaptığını ve bu bölgelerde üretim yapan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini vurgulayan CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar DURAN; ‘’Felaket sonrasında büyük kayıplar yaşayan besicilere bedelsiz canlı hayvan temin edilmesi konusunda yürütülen çalışmalar yeterli ve istenilen düzeye ulaşmadı. Bilindiği üzere bu bölgelerde yaşayan birçok vatandaşımız ahırını, hayvanını, evini kaybetti ve yem konusunda da sorun yaşıyor. Eskiden kendi yemlerini ekmeye çalışan üreticiler şimdi yaşanan doğal afetten ötürü yemlerini ekemiyor, üretim yapamıyor. Depremin üzerinden 4 aydan fazla zaman geçti ancak deprem bölgesindeki barınma sorununun yanı sıra yıkılan ahırlar ve hasar gören besi çiftliklerindeki sorunlar büyümeye devam ediyor. Bu bölgelerde yaşayan üreticilerimize pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır ve üretim her anlamda desteklenmelidir.’’ Diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com