Ana Sayfa GÜNDEM 30 Haziran 2023 180 Görüntüleme

FERİBOT KUYRUĞU TATİLİ KABUSA ÇEVİRDİ

Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Karadeniz Bölgesinde ki birçok ili birbirine bağlayan noktada yer alan Pertek’te köprü sorunu halen daha çözülmüş değil.

Uzun zamandır Elazığ – Tunceli arasında çözülmeyi bekleyen Pertek köprüsünün yapılmasına yönelik halen daha bir adım atılmaması, kangrenleşmiş bu problemin her geçen gün dahada büyümesine neden oluyor.

Doğal güzellikleri ile turizmin önemli noktalarından biri olan Tunceli ve bu ilin birbirine bağladığı diğer illerin ortak geçiş noktası olan Pertek ilçesinde ulaşım feribotlar ile sağlanıyor. Ancak feribotların yetersiz kalması vatandaşların saatlerce feribot kuyruğunda beklemesine neden oluyor.

Yaz aylarının bunaltıcı hava şartlarına birde saatlerce beklenen feribot kuyrukları eklenince vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Pertek Feribot iskelesi önünde oluşan uzun kuyruklar bayram tatilinde dinlenmek için Tunceli ve civar illeri tercih eden vatandaşlara adeta bir kabus yaşattı.

Türkiye’nin birçok noktasında yol ve köprü yapımı sağlanırken en elzem olanlardan biri sayılan Pertek Köprüsü’nün halen neden yapılmadığı kamuoyunda merak edilen konular arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili görüşme sağladığımız vatandaşımız Ahmet Kalmaz:

“Tatil için gelelim dedik ama saatlerce bu sıcağın altında uzun kuyruklara maruz kaldık. Ne zaman bitecek bu çile cidden çok merak ediyoruz. Hükümetimiz yıllardır Türkiye’nin birçok noktasında yol ve köprü yapımında bulundu ancak burası bu kadar acilken neden bir çözüm bulunamıyor? Biz bugün tatil için geldik ama iş nedeniyle sürekli olarak gidip gelmek zorunda olan insanlar var burda.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com