Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 5 Temmuz 2023 333 Görüntüleme

ELAZIĞ KORUCU KÖYÜ’NDEKİ TARIM ARAZİSİNE BİR FİRMANIN GES KURMASI İÇİN ARSA VASFI VERİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

MHP Elazığ İl Genel Meclisi Üyesi Osman Dilek, Elazığ’da bir firmanın tarım arazisini arsa şeklinde teslim alarak GES işletmesi kurmak istediğini , ancak DSİ’nin bu konuda önce olumsuz raporu verip, daha sonra olumlu rapor verdiğini belirterek Korucu Köyü sakinlerinin mağduriyete uğradığını söyledi.

Elazığ’ın Merkez Korucu Köyü’nde bir firma 27 Mart 2023 tarihinde GES tesisi kurmak için DSİ’den arazi için uygunluk raporu talep etti. Elazığ İl Genel Meclisi üyesi Osman Dilek, söz konusu firmanın başvurusu sonrasında DSİ Müdürlüğünün arazi için önce olumsuz rapor vermesine rağmen bir ay sonra aynı şartlarda aynı araziye olumlu rapor verildiğini söyledi. Dilek, söz konusu alanın tarım arazisi olduğunu ve üzerine tesis yapılamayacağını ifade ederek, mevcut  başvurunun il genel meclisinde de reddedildiğini söyledi.

DSİ , OLUMSUZ RAPOR VERDİĞİ TARIM ARAZİSİNE BİR AY SONRA AYNI ŞARTLARDA OLUMLU RAPORU VERDİ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Elazığ İl Genel Meclisi üyesi Osman Dilek şu ifadelere yer verdi:

”27 Mart 2023 tarihinde Elazığ Korucu köyü mevkiinde tarımsal arazi üzerinde bir firmamız müracaat ediyor. GES  üzerine ticaret yapmak için. Orası tarımsal arazi. Gidip baktığınızda da görürsünüz. Buna rağmen kurum onlardan bir yazı istiyor. Yazıda, ‘burası Uluova Sulama Projesinin kanalları. Ve uydu görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla oraya santral yapımı uygun görülmemiştir.” Bu yazıyı bir dosyaya koyuyorlar.

TARIM ARAZİSİ, BİRİLERİNİN ARAZİSİ DEĞERLENSİN DİYE ARSA YAPILDI

Biz bu dosyayla İmar Komisyonu olarak yerinde inceleme yaptık  Ve gördük ki  DSİ’nin kurum görüşü olumsuz. Ne hikmetse aradan bir ay geçtikten sonra aynı kurum aynı şartlar altında tekrar görüşme yapıyor. Diyor ki:” Efendim burası arsaymış, biz işin farkına varmadık. Arsa olduğu için burada GES yapabilirsiniz. Usulen arsa yapılmış. Ankara’da birilerine ait arazinin satımı için, biraz daha değerli satabilmek için arsa işleniyor. Bu arsa işlenmesinden kimsenin haberi yok. Orası tarım arazisi. Herkes gitsin baksın. Kurum bu sefer de diyor ki olumlu. Birinci dosyada bu olduğu için , başka bir dosyada daha varmış. Ne amaçla niçin o dosyada tutulduğunu biz öğrenemedik. Öğrenen varsa çıksın. Bu yazı geliyor. Dosyaya girmiyor. Olumlu yazı geliyor. Olumsuz yazıdan sonra tekrar müracaat ediyorlar. Olumlu yazı yazıyorlar. Nasıl ve niye yazıldı. Arsanın ne olduğunu bilmiyor muydunuz? Bildiğiniz halde niye önce olumsuz yazıp sonra olumlu yazdınız? Bu hata mıdır? Hatadır. Bence telafisi mümkün olmayan bir hatadır.

BURADA KAMU YARARI GÖRMÜYORUZ

Firma, tarım arazisinin ortasında güneş enerji yapıp üretip satacak. Oradaki tüm tarım arazileri. Köy tüzel kişilikleri ayağa kalktı. Köy tüzel kişilikleri bunları mahkemeye verdi. Burada bizi ilgilendiren yönü şu: Burada kamu yararı görmüyoruz. Köy tüzel kişiliğinin, köylülerin hakkının, hukukunun savunulması noktasında itirazımız. Bununla ilgili Uluova Dernek Başkanı Aziz Çelik, Aziz Dinç de gidip dava açıyorlar. Fethullah Tuncel isimli bir vatandaş. Arazilerin geri alınması için. Elazığ 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2021/276 sayılı dosyayla oradaki mülklerin  tekrar köy tüzel kişiliğine verilmesi noktasında, ücretini ödeyip onların ukdesinde kalması konusunda. Yani böyle bir keşmekeşlik, denetimsizlik ve kontrolsüzlük var.

BİZİM TAVRIMIZ KÖYLÜDEN YANADIR

Burada ne hikmetse böyle kamu yararını gözetmeden, kişilerin özel menfaatlerini gözetmek, bunların özel menfaatlerini takip etmek, hem memuriyet açısından, hem ahlaki açıdan hem de vicdanen uygun olmadığını düşünüyoruz. Bizim tavrımız köylüden yanadır. Buna bizim kararımız da reddir. Kararımızı bu şekilde beyan ettik. Bunların bir daha zuhur etmemesi için, tekrar bu işlerin olmaması için bu yetkilileri, yazma çizme işi ile uğraşanlar, karar alma mekanizmasında olanların daha dikkatli incelemelerde bulunmaları, denetlemeler yapması lazım. Biz yazdık, imzaladık şeklinde olmamalı .Bak kontrol eden var. Biz kontrol ettik, tespit ettik, hatalarından geri dönmeye çalıştılar. Onu da yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar. Onun için herkesin üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışmalılar. ”

VERİLEN VAATLER YA DA SÖZLER Mİ VAR? 

İl Genel Meclisi Toplantısında MHP gurubu olarak bu duruma itiraz ettiklerini de belirten Osman Dilek, ” Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu olarak bu konuya sadece biz itiraz ettik. Fakat ne hikmetse,  verilen vaatler ya da sözler mi var ? Dosyadaki düzeltmeleri gördükleri için mi? Biz dedik ki erteleyin , evraklar toplansın gelsin. Ama kabul görmedi. Oy çokluğuyla AK Parti çoğunlukta olduğu oy çokluğuyla geçirdiler. Kendilerine mübarek olsun. Rahat rahat uyusunlar. Orada köy tüzel kişiliğini, köylüleri mağdur ettikleri için rahat rahat uyusunlar.”

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com