Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Temmuz 2023 409 Görüntüleme

HAKSEN GENEL BAŞKANI AYHAN ÇİVİ: ”YAPILAN DÜZENLEME,TÜM TABANI VE EMEKLİLERİ DE KAPSAMALIDIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın beraber yürüttüğü memur maaşı düzenlemesi tamamlandı. 6 aylık enflasyon rakamları ve seyyanen artış kesinleşti. Ek zam düzenlemeleri açıklandı ve yasa tasarısı Meclis’e Başkanlığına sunuldu. Görüşmelerine bu gün başlanacak olan yasa teklifi konusunda çeşitli sendikalardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, mecliste görüşülmeye başlanacak olan memura seyyanen artış ve ek zam konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamasında net rakam olarak memura verilecek olan 8 bin 77  TL nin emekllik maaşı ve ikramiyelere de yansıtılması gerektiğini ifade eden Çivi şunları söyledi:

”1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere, yılın 2. yarısına ilişkin memur ve emekli maaş düzenlemesi kanun teklifi parlamentoya sunuldu. Bu kanun teklifine göre 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere memur sözleşmeli ve memur emeklilerinin maaşlarında enflasyon farkı dahil olmak üzere %  17.55 oranında artış yapılacak. Ayrıca 15 Temmuz’dan geçerli olmak üzere memur ve sözleşmeli personellere net rakam olarak söylüyorum, 8 bin 77 TL ilave ödeme yapılacak. Yani ek ödemeleri tüm memur ve sözleşmeli personelin 8 bin 77 TL artacak.

Yasa teklifinde bu artışın memur emeklilerine, yani 8.bin 77 TL seyyanen artışın yansıyıp yansımayacağına ilişkin herhangi bir hükme rastlayamadık. Bu haliyle yasalaştığı takdirde ya memurlar emekli olduklarında bu seyyanen ödenen ilave 8 bin 77 TL’den ne emekli aylığı olarak, ne ikramiye olarak herhangi bir fayda sağlayamayacaklar. Aynı şekilde mevcut emekliler de bu haliyle bu kanun teklifinin bu şekilde çıkması halinde bu 8 bin 77 TL’den mahrum kalacaklar.

Dolayısıyla biz HAKSEN  olarak eskiden beri şunu savunuyoruz: Bu ilave ödemeler memurun ve emeklinin hayrına değildir. Bu ilave ödemelerin mutlak surette taban ağırlığına dahil edilerek, memurlara emekli olduklarında emekli maaşlarına da ve ikramiyelerine de yansıtılması gerekiyor. Henüz bu bir tekliftir. Dolayısıyla bizim talebimiz  parlamentoda, komisyonda  mutlak surette  bir düzenleme yapılarak bu 8 bin 77 net olarak bir şekilde tabana ile ilave edilmesi ve tüm memur emeklilerini kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmasıdır.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com