Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 8 Temmuz 2023 366 Görüntüleme

BAŞKAN OMRAK: “ESNAFLARIMIZ ŞİKAYETÇİ! MÜLTECİLER VERGİDEN MUAF TUTULUYOR”

Suriye ve dünyanın birçok ülkesinde yaşanan savaşlar Türkiye’ye yoğun göçe neden oluyor. Ülkemizin sürekli olarak mülteci göçü alması, pandemi sonrası dünya genelinde yaşanan ekonomik krizden diğer ülkelere oranla çok daha yüksek derecede etkilenmesine neden oluyor.

Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden biri olan esnafların yükü her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Bağ-Kur priminden, vergiye birçok gideri olan esnafın kazancı ise her geçen gün azalıyor. 13 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkemizde mülteci esnaftan vergi alınmaması başta esnaflar olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden oluyor.

ESNAFLARIMIZ BU DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Türkiye’de yabancı uyruklu esnaf sayısının arttığını belirten Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak,  yaptığı esnaf ziyaretleri sırasında yerel esnafların bu durumdan şikayetçi olduğunu vurguladı. Yerel esnafımızın yükü her geçen gün ağırlaşırken yabancı uyruklu esnafların vergiden muaf tutulmasına tepki gösteren Başkan Omrak;

Elazığ’da esnaf ziyaretleri yaptığımızda görüyoruz ki bütün esnaflarımız şikayetçi çünkü bu 13 milyon kaçak sığınmacı göçmen nasıl Türkiye’nin çeşitli yerlerine yayılmışsa Elazığ’da da varlar. Ve Elazığ’da olan insanlar vergi vermiyorlar. Dükkan tuttukları zaman yada bir ev tuttukları zaman eve çok kalabalık bir şekilde giriyorlar bu bile o mahallenin huzurunu bozmaya yetiyor. En başta bir apartman dairesine giriyorlar, arkasından apartmanı boşaltmaya başlıyorlar, arkasından o mahalleyi boşaltmaya başlıyorlar. Ve o boşalan mahalle kendi gibi tamamen Suriyeli ve Afganlar yerleşiyor ve artık orası Türk mahallesi olmaktan çıkıyor. Bizlerde kendi şehrimizde azınlık haline geliyoruz. Aynı şekilde dükkan açıyorlar biz bunlarla görüştüğümüzde yanınızda Türk çalıştırıyor musunuz diye sorduğumuzda bize “hayır biz yanımızda yabancı çalıştırmıyoruz” diyorlar.  Ve böylelikle ilerde bize istihdamda sağlamayı düşünmüyorlar.

ELAZIĞ HALKINA SESLENMEK İSTİYORUM!

UCUZ DİYE SURİYELİ- AFGAN İŞÇİ ÇALIŞTIRMAYIN!

Ben buradan Elazığ halkına şunu seslenmek istiyorum!

Biraz daha maliyeti ucuz diye yanınızda Suriyeli, Afgan çalıştırmayın, onların bir an önce ülkelerine güvenilir bir şekilde dönmeleri için sizde yardımcı olun. Çünkü eğer onlar burada barınmaya devam ederlerse ilerde bizim çocuklarımız işsiz kalacaklar. Bizim çocuklarımıza iş vermeyecekler, bizim çocuklarımız kendi kültürlerini unutacak.

Aynı zamanda esnaflarımız bu durumdan şikayetçi çünkü artan kiralar bunlardan kaynaklı. Ve  kira arttığı için, gıda fiyatları arttığı için, yiyen çok fazla olduğu için kendi kaynaklarımızı tüketen çok fazla olduğu için bu gıda fiyatları da, bütün ulaşım giderleri de, elektrik giderleri de, kira fiyatları artıyor. Çünkü biz sadece kendimize bakmıyoruz. Biz kendimize baktığımız gibi 13 milyon sığınmacı göçmene de bakıyoruz. Ve bundan Elazığ halkı çok şikayetçi. gittiğimiz her yerde artık bunların olmaması gerektiğini, en azından bizimle eşit şartlarda mücadele vermeleri gerektiğini söylüyorlar. Çünkü biz vergimizi öderken her şeyde nizama, kurala uygun davranırken  bunlar tamamen doğaçlama ve devletin bütün imkanları ile birlikte artık bizi rahatsız etme boyutuna  getirdiler durumu.

HUDUT NAMUSTUR DEDİĞİMİZ ZAMAN HUDUTLARIMIZ ÇİĞNENMEYE BAŞLANDI

Konuyla ilgili Harputtimes Haber’e özel açıklamalarda bulunan Elazığ Zafer Partisi İl Başkanı Onur Omrak, ülkemizde yaşayan mülteci sayısının her geçen gün artarak devam ettiğini, bu mültecilerin suç oranında artışa neden olduğunu ve aynı zamanda her yıl 11 milyar dolar civarında paranın mültecilere harcandığını dile getirdi.  Elazığ halkına ucuz iş gücü olduğu için Suriyeli ve Afganistanlı mültecileri çalıştırmamaları konusunda seslenen Başkan Omrak, açıklamalarının devamında:

“Ülkemizde 13 milyon kaçak sığınmacı göçmen yaşıyor ve sayıları günden güne hızla artıyor. Göçmenlerin başını çeken Afganlar ve Suriyeliler. Baktığımız zaman ülkemizin hem demografik yapısı bozuluyor hem de gelen Afganların, Suriyeliler ‘in, Pakistanlıların, bize kültürel olarak, etnik olarak, gelenek ve görenek olarak hiçbir ortak yanımız yok. Hudut namustur dediğimiz zaman hudutlarımız çiğnenmeye başladı. Ve özellikle İran hükümetinin de desteğiyle gelen Afganistanlılar ceplerinde çok fazla uyuşturucu getiriyorlar. Buda Türk halkının başına bela oluyor. Bunlar suç oranlarını arttırdığı gibi bize çok büyük maddi bir külfet bırakıyorlar. Her sene  11 milyar dolar bu Afganlara, Suriyelilere, göçmen sığınmacı kaçaklara harcanıyor. Bu bizim Türk  halkımızın parası. Kendi milletimize, çocuklarımıza harcayacağımız parayı biz bunlara harcıyoruz. Birde üzerine bunları destekleyip teşvik ediyoruz. Türk ailelerinin çocuklarına hiçbir yardım yapılmazken onların kendi çocuklarına 3. çocuktan sonra doğan çocuklar için kendi cebimizden para ödüyoruz.” dedi.

BİZ ARTIK KENDİ ÜLKEMİZDE AZINLIK HALİNE GELECEĞİZ

“Kendi cebimizden para ödediğimiz yetmiyormuş gibi ücretsiz olarak eğitimden faydalanıyorlar, ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden faydalanıyorlar, ücretsiz olarak  eczaneden faydalanıyorlar. Bizim kendi vatandaşımız sigortası yokken, hastaneye gidemezken onlar ücretsiz olarak bunları kendilerine bir hak görerek, hatta bizim haklarımızı gasp ederek gidip tedavisini oluyorlar, gidip eczaneden ilaçlarını alabiliyorlar, gidip eğitim hakkından faydalanabiliyorlar ve devlet bunlara bu imkanları sunduğu için bizim bir Türk ailesi ortalama 1-2  çocuk yaparken onlar 5-6 arasından çocuk yapıyorlar. Ve bunların sayısı hızla artıyor. Şuan 13 milyon kaçak sığınmacı göçmenden bahsediyoruz ama bu önümüzde ki 10 sene içinde yaklaşık 20-25 milyon olacak ve biz artık kendi ülkemizde azınlık haline geleceğiz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com