Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 13 Temmuz 2023 542 Görüntüleme

ULUMED DOĞU ANADOLU BÖLGE BAŞKANI DEMİRKIRAN UYARDI: ÜLKEMİZDE UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 12 ‘YE KADAR DÜŞTÜ

Uyuşturucu bağımlılığı en büyük toplumsal sorunlardan biri olarak karşımıza çıkmaya devam ederken, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları da devam ediyor. Uzmanlar uyuşturucu kullanma yaşının 12 ‘ye kadar düştüğünü söylüyor. Özellikle çocuklar için büyük bir tehdit oluşturan uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda birçok STK çalışmalar yapıyor.

Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele Derneği, Doğu Anadolu Bölge Başkanı İdris Demirkıran da uyuşturucu ile mücadelenin en önemli ayaklarından birinin bilinçlendirme faaliyetleri olduğunu söyledi. Uyuşturucu ile mücadelede STK ve ailelerin bilinçlendirme, kolluk güçlerinin ise asayişi sağlama konusunda uyumlu çalışması gerektiğine vurgu yapan Demirkıran, ayrıca sadece tedavi etmenin mücadelede tek başına etkin olmayacağını söyledi.

DİKKAT!!!ÜLKEMİZDE UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 12 ‘YE KADAR DÜŞTÜ

Uyuşturucu kullanma yaşının 12 ye kadar düştüğünü de ifade eden Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele Derneği, Doğu Anadolu Bölge Başkanı İdris Demirkıran:’’ Güç gösterisi veya içinde oldukları boşluktan veya çabaladıkları bataklıktan çıkma derdiyle,  bir şekilde insanların kandırılmış veya toplum bilincinden uzak kalmış bir şekilde Bu uyuşturucu madde kullanımına gereksinim duymuştur. Çocuklarımız uyuşturucuya kolay erişiyor. Uyuşturucu kullanımı günümüz Türkiye’sine bakarsak neredeyse yaş olarak 12.15 yaşlarına kadar düştü.’’

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE TOPLUMSAL BİLİNCİ ARTTIRMAK ÇOK ÖNEMLİ

Demirkıran uyuşturucu ile mücadele konusunda Harputtimes Haber’e yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

‘’Bizim amacımız burada insanları eğitip bilinçlendirmek, dolayısıyla toplum bilincini öne çıkartmaktır. Bu bağlamda kolluk kuvvetlerimiz asayişten sorumlu. Bizler de bilgilendirmeden sorumluyuz. İnsanların bir kere uyuşturucuya rahat erişiminin sağlanması, insanların kısıtlı madde maddi imkanlara sahip olması, hem maddi kazanç olarak, hem de boşluktaki insanların bu maddeye meyilli olmasından kaynaklanıyor. İnsanlar bir şekilde güç gösterisi veya içinde  oldukları boşluktan veya içinde bulundukları bataklıktan çıkma derdiyle, bir şekilde insanların kandırılmış veya toplum bilincinden uzak kalmış bir şekilde bu uyuşturucu madde kullanımına gereksinim duymuştur.

AİLELERİN ÇOCUKLARININ DAVRANIŞ BİÇİMLERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ GÖZLEMLEMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çocuklarımız uyuşturucuya kolay erişiyor. Günümüz Türkiye’sine bakarsak neredeyse yaş olarak 12-15 yaşlarına kadar düştü Temennimiz şudur ki; bundan sonra kolluk kuvvetlerimiz ve dahi ailelerimiz çocukların üzerinde dururlar. Özellikle okul önlerinde veya çocukların güzergâhında veya gençlerin takıldığı parklarda arkadaşlarının sürekli bir denetim altında olması lazım. Ama dikkat etmemiz gereken özellikle aileler için söylüyorum;  Çocuklar da davranış biçiminde değişiklik varsa, huzursuzluk ve saldırganlık varsa, çocukta veya aşırı kilo kaybı veya tam tersi aşırı birdenbire iştah artışı varsa veya ergenlik çağındaki gençlerimizin kendilerine ailelerine çevrelerine ve arkadaşlarına ispatlamaya meyilli olan gençlerimiz maddeye daha eğimlidir.

UYUŞTURUCU ŞİLE MÜCADELEDE ŞU AN ASAYİŞ TAM OLARAK SAĞLANAMAMIŞTIR

Dolayısıyla ergenlik çağındaki çocuklarımıza bizim çok daha dikkat etmemiz, onlara daha nazik veya okşayıcı şekilde yaklaşmamız lazım. Onları toplumdan uzak değil, topluma bir adapte etmemiz lazım. Ama günümüz Türkiye’sine baktığımız zaman, şu an asayişin tam sağlanamadığı görüşündeyiz. Biz asayişin sağlanabilmesi için de İçişleri bakanlığımızdan, sağlık bakanlığımızdan ricamız, toplumun bilinçlendirilmesi veya gençlerin bilinçlendirilmesi adı altında çeşitli konferanslar ve salonlar açmasıdır. Biz burada özellikle sigara, alkol, uyuşturucuya birebir şurada şahit olduğumuz olaylar var. Bulunduğumuz bu semtte bile, Elazığ’da insanlar buradan geçtiği zaman şu parkın kenarında çocukların sigara veya gece alkol içtiklerine şahit olmuşlardır. Biz bilinçlendireceğiz, kolluk kuvvetlerimiz de asayişi sağlayacak ki bir şekilde bundan kurtulabilelim.

 

Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşı 12-15,  hatta 11 12 yaşlarında diyenler de var. Bu yaş günden güne düşüyor. Çünkü insanlar artık ne yapacağını bilemez bir durumda. Özellikle bu maddeyi satan insanlar daha çok aklı olgunlaşmamış insanlara yanaşarak onları bu maddeye bağımlı hale getirmeye çalışıyor.

HASTANEDE TEDAVİ GÖRDÜKTEN SONRA DA HASTANIN DENETLENMESİ GEREKİYOR

Uyuşturucu ile mücadelede tedavi tek başına yeterli olmuyor. Uyuşturucu bağımlılığının tedavisi şu şekilde oluyor. İnsanın kendi nefsini terbiye etmesi olayla bu mümkün değildir. Çünkü uyuşturucu madde farklı bir maddedir. Gözetim altına alınan, özellikle uyuşturucu kullanan veya alkol kullanan gençlerimiz veya insanlarımızı o gözetimden hiçbir şekilde çıkmaması lazım. Zira bizim burada hastanede yatıp da, hastaneden çıktıktan sonra tekrar bu maddeyi kullandığını bildiğimiz insanlar var. Bundan dolayı Özellikle bu Hastaneden çıkış esnasında veya o geçirdikleri süreç içerisinde bu insanların sürekli bir denetimde veya gözetimde olması lazım. Ki daha sağlıklı bir yapıya ulaşabilsin Adam hastaneden çıkmışsa, örnek veriyorum ayda bir veya haftada bir gidip kendini kontrol ettirmesi lazım. Burada hastanenin bu  şahsı tespit etmesi lazım ki bu şahıs artık tekrar o maddeyi kullanmış veya kullanmamış mı oradaki testler sonucunda belli oluyor zaten.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com