Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 17 Temmuz 2023 314 Görüntüleme

HİPODROMDA “YURTBAŞI BELEDİYESİ KUPASI KOŞUSU” DÜZENLENDİ

Yurtbaşı Belediyesi Kupası için Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen 16. yarış bu akşam Yurtbaşı Hipodromunda yapıldı.

Yurtbaşı Belediyesi  adına düzenlenen 49 Yarış Programı kapsamındaki 16. koşu, Yurtbaşı Hipodromunda gerçekleştirildi.

İlginin yoğun olduğu yarışta Mehmet Taşkaya’ ya ait 5 numaralı Taşkayalar isimli at 1. gelerek kupayı aldı.

Atları koşuda yarışan spor severler ve izleyiciler  koşunun heyecanını yoğun olarak yaşadığını dile getirdiler.

Düzenlenen yarış organizasyonu hakkında konuşan Yurtbaşı Hipodromu Müdürü Muhammed Demirçelik, şunları söyledi:

”Elazığ Hipodromunda 49 yarış programı kapsamında düzenlenen 16 yarışlar bu gün gerçekleştirildi. Yurtbaşı  Belediyesi’ne ait yapılan koşu nedeni ile buradayız. Beldemiz şirin ve güzel. Öncelikle verimli tarım arazilerine sahip. fakat hipodrom gibi, spor faaliyetlerinin gerçekleştiği bir tesis de beldemize değer katmakta. Bu gün burada bu organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz.”

BAŞKAN YILMAZ: TÜM HALKIMIZI YURTBAŞI HİPODROMUNA DAVET EDİYORUZ

Yurtbaşı Beldesi Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, yapılan yarışların izleyenlerce büyük bir heyecanla takip edildiğini söyledi. Yılmaz, Yurtbaşı Hipodromu’nun ülkenin en güzel hipodromlarından biri olduğunu kaydederek, ilçeye de büyük bir değer kattığını söyledi. Başkan Yılmaz şunları söyledi:” Bu gün 49 Yarış Programlarının 16. sı gerçekleşti. Yarışan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. At yarışları ve hipodromumuz, ilçemizin ve ilimiz tanıtımında, turizm açısından önemli bir değere sahip.  Hipodromumuz ülkemizin en güzel hipodromlarından birisi. Tüm halkımızı yarışlarda ve yarış dışı düzenlenen sosyal faaliyetler için hipodromumuza bekliyoruz. Beldemizin gelişmesi için, halkımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak projelerimiz devam edecektir.”

35 Yıldır antrenörlük yapan bir vatandaş hipodromdaki coşku ve heyecanın yarış severler için bir tutku olduğunu söyledi. Düzenlenen yarışları büyük bir keyifle takip ettiğini dile getirerek: ” Yurtbaşı Hipodromu çok güzel ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Ben 35 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Aynı zamanda da antrenörüm. Burada bu havayı solumak, bu heyecanı yaşamak bambaşka bir tutku” dedi.

 

Atı koşuda yarışan bir vatandaş da şunları söyledi. ”Bu at yarışlarının heyecanı çok fazla. Türkiye Jokey Kulübü en büyük kulüptür. At sektörünün heyecanı çok fazla. Atım koşuyor ve ben çok heyecanlıyım. Burada ikramiyeler düşük. İkramiyelerle atların giderleri birbirini karşılayamıyor. Bu işi daha çok heyecan için yapıyoruz. Ama kazanç olarak baktığımızda yeterli değil. Ben tüm vatandaşlarımızı bu yarış heyecanını paylaşmaya davet ediyorum. ”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com